Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΩΝ


Εκείνο που επιδιώκουμε, ως ΕΔΗΚ,είναι  να περάσουμε στη συνείδηση της κοινωνίας και στη πολιτική πρακτική, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΩΝ.
Τι εννοούμε με αυτό: Ο πρώτος πόλεμος έχει σαν σκοπό του την απελευθέρωση της σκλαβωμένης γης μας από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές. Αυτός ο πόλεμος αρχίζει από την χάραξη της στρατηγικής της απελευθέρωσης , τη δημιουργία του στρατηγείου που θα προετοιμάσει την κοινωνία και θα την καθοδηγήσει στον απελευθερωτικό αγώνα. Ένας αγώνας που ξεκινά από το διπλωματικό πεδίο για να αποκορυφωθεί εάν χρειαστεί στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα. Στο διπλωματικό πεδίο θέτουμε το πρόβλημα της Κύπρου στη πραγματική του βάση. Η Κύπρος είναι ένα κράτος μέλος της Ε.Ε που όμως δεν είναι ισότιμο με τα άλλα κράτη της Ένωσης. Η Κύπρος είναι ένα κράτος που δεν έχει σύνταγμα βγαλμένο μέσα από τη ελεύθερη βούληση του λαού της. Το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που επεβλήθη στον κυπριακό λαό , με τη συνεργασία των ενδοτικών, φέρει εντός του άδικους και αντιδημοκρατικούς όρους , όπως την αναγόρευση της τουρκοκυπριακής μειονότητας σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων που μαζί με τα παρεμβατικά δικαιώματα προς τη Τουρκία, οδήγησαν στην εισβολή του 1974 και στα επακολουθήσαντα δεινά της, που είναι η κατοχή , ο εποικισμός , η πολιτισμική αλλοίωση των κατεχομένων και η ανακήρυξη παράνομου κράτους . Βάση της διεκδίκησης μας είναι η άρση των κατακτητικών όρων του Ζυριχικού συντάγματος , η αποτίναξη αυτού του κατασκευάσματος της βίας και η άσκηση του δικαιώματος του λαού μέσα από συνθήκες πλειοψηφικής δημοκρατίας να θεσμίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα του, με δικαίωμα να το αλλάζει και τροποποιεί κατά βούληση . Τούτη είναι η πρώτη πράξη της αυτοδιάθεσης μας που θα ολοκληρωθεί με την απόσειση της κατοχής που θα επιτρέψει στη συνέχεια την άσκηση της αυτοδιάθεσης μας στις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα άλλα κράτη.
Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής της απελευθέρωσης εντάσσεται το αίτημα μας για δημιουργία ενός ενιαίου ελληνικού στρατού και ενός ατσάλινου μετώπου Θράκης – Αιγαίου – Κύπρου. Για την πραγμάτωση αυτού του οράματος είναι αναγκαία η επιστράτευση του συσσωρευμένου πλούτου που ανήκει στο έθνος. Η κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπό το υπουργείο αμύνης ως και η ειδική φορολόγηση των τραπεζών μη αποκλειομένης και της εθνικοποίησης ιδιωτικών τραπεζών. Η ενίσχυση της ευρείας οικονομίας της κοινωνίας.
Τούτα μας φέρνουν στο πεδίο του δεύτερου πολέμου που έχει ως σκοπό του την απελευθέρωση της κοινωνίας από την τυραννία της πλουτοκρατίας και τραπεζοκρατίας ιδιαίτερα που πέριξ αυτής περιελίσσεται η κομματοκρατία με τους πολύπλοκους μηχανισμούς της διαφθοράς.
Αυτός ο πόλεμος διασπείρεται σε πολλά μέτωπα ‘όπως :
Κτύπημα των θεσμών εκείνων που επέβαλε η κοινωνική τυραννία προς αποτροπή της λαϊκής κυριαρχίας.
Κτύπημα της ανισότητας ανάμεσα στους εργάτες και τους δημόσιους υπαλλήλους.
Σμίκρυνση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα.
Δημιουργία κρατικής τράπεζας μη τοκογλυφικού χαρακτήρα που θα στηρίξει την παραγωγή και την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση.
Εθνική αντιμετώπιση των εκτάκτων εθνικών προβλημάτων όπως είναι το μεταναστευτικό- λαθρομεταναστευτικό.
Προϋπόθεση επιτυχίας της στρατηγικής των δύο πολέμων είναι η εθνική αυτογνωσία , η εμβάθυνση στην εθνική μας ταυτότητα, που σημαίνει επιστροφή στις ρίζες μας , στον μεγάλο και άδυτο ελληνικό πολιτισμό . Από αυτό το πολιτισμό θα πάρουμε τον τρόπο , δηλαδή την ελευθερία της σκέψης αλλά και της οργάνωσης της εθνικής κοινωνίας πάνω στη βάση του ρωμαλέου ήθους και της δημοκρατίας , μιας αμεσότερης μορφής δημοκρατίας όπου οι θεσμοί και οι νόμοι αποτελούν εργαλεία της λαϊκής βούλησης για την άσκηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Θέλουμε να επανασυνδεθούμε με τις αρχαίες μας ρίζες μέσα από τη γλώσσα , μέσα από την επαναπροσέγγιση στην αρχαία ελληνική γλώσσα που πρέπει να διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου. Η εκμάθηση της αρχαιοελληνικής θα μας επανασυνδέσει με το περιεχόμενο εκείνου του εθνικού και πανανθρώπινου πολιτισμού , με τα μεγάλα και υψηλά διδάγματα του. Με βάση αυτή τη παιδεία θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε στη μεγάλη πατρίδα μας, στην Ελλάδα και τη Κύπρο , τέχνη, επιστήμη και τεχνολογία υψηλού επιπέδου και παγκόσμιας ακτινοβολίας.
Με λίγα λόγια θέλουμε να πετύχουμε μέσα από την στρατηγική των δύο πολέμων : ισχυρό στρατό , ισχυρή οικονομία της κοινωνίας και υψηλή εθνική παιδεία , ώστε να αποκρούσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό και την εσωτερική τυραννία της πλουτοκρατίας και να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο μεγάλο ελληνικό πολιτισμό .
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.