Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ


Η πρώτη κίνηση του νέου υπουργού οικονομικών κ. Καζαμία για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης , κτυπά κατευθείαν το συνταξιοδοτικό. Σήμερα αναμένεται συνάντηση του με τις συντεχνίες και διάλογος επί του θέματος.
Βέβαια οι διπλές και τριπλές συντάξεις των πολυθεσιτών και πολύμισθων του δημοσίου πρέπει να κοπούν . Όσο για την εξισορρόπηση των συντάξεων μεταξύ των εργατών του ιδιωτικού τομέα και των δημοσίων υπαλλήλων δεν αναμένουμε κανένα βήμα προόδου διότι πρέπει πρώτα να τεθεί στο ζήτημα στο τραπέζι και να διερευνηθούν όλες του οι παράμετροι. Πράγμα που η φιλοσοφία του σοσιαλκαπιταλισμού δεν επιτρέπει.
Υπενθυμίζουμε τον κύριο υπουργό ότι τα συνταξιοδοτικό δεν επιδέχεται συρρίκνωσης εάν λάβουμε υπόψιν τα προβλήματα των ταμείων από την ανεξέλικτη παράνομη εργασία ( εκμετάλλευσης ντόπιων εργατών, λαθρομετανάστες , τούρκοι και τουρκοκύπριοι , κλπ).
Η κυβέρνηση Χριστόφια με το τεράστιο δίκτυο πληροφόρησης ( κοινώς χαφιέδων) που διαθέτει , ενώ γνωρίζει ακόμα και τις ονειρώξεις του πιο απομακρυσμένου πολίτη , κάνει ότι δεν γνωρίζει για την παράνομη εργασία . Τούτο στη γλώσσα της ευθύτητας λέγεται συγκάλυψη και προστασία της παράνομης εργασίας.
Σημειωτέον , η συρρίκνωση των συντάξεων , θα πλήξει την αγορά ακόμα περισσότερο και κυρίως την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση και θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού θα αυξήσει τη στρατιά των ανέργων που θα είναι αναγκασμένοι να πουλούν την εργατική τους δύναμη άνευ όρων , για ένα κομμάτι ψωμί.
το συνταξιοδοτικό δεν μπορεί να ειδωθεί ανεξάρτητα από το πρόβλημα της παράνομης εργασίας με το οποίο συνδέεται άμεσα.
Εμείς οι εθνικιστές προτείναμε την αυστηρή τιμωρία εκείνων που εκμεταλλεύονται παράνομη εργασία και στηρίζουν έτσι την λαθρομετανάστευση στο τόπο μας με όλα τα δεινά που προξενεί. Προτείναμε την δήμευση των περιουσιών και την εξορία σε όσους δίνουν εργασία και στέγη σε λαθρομετανάστες. Τα σπίτια δε που νοικιάζονται σε λαθρομετανάστες αφού δημευθούν να δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες ή σε άστεγους.
Με αυξανόμενη ανεργία και παράνομη εργασία λαθρομεταναστών είναι φυσικό να βουλιάζει το συνταξιοδοτικό και να απλώνει το χέρι στον δανεισμό και την εξάρτηση.
Η έξοδος από την οικονομική κρίση απαιτεί εφαρμογή εθνικιστικής ή εθνοκεντρικής αν προτιμάτε , οικονομίας. Κάθε άλλη επιλογή θα πέσει στο κενό και θα συνεισφέρει στην ολοκληρωτική υπαγωγή της εθνικής οικονομίας στο ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ντόπιο και διεθνές.
Ο οικονομικός εθνικισμός είναι ο μοναδικός δρόμος εξόδου από την μεθοδευμένη διεθνή κρίση του ληστρικού χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.