Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ;;;

Το φαινόμενο των αγανακτισμένων που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη στο Βασιλικό είχε ως κυρίαρχα αιτήματα του, την παραίτηση Χριστόφια και την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση της εκρήξεως. Δύο αιτήματα δίκαια που ακόμα και αν τελεσφορούσαν δεν θα έλυναν το βαθύ πρόβλημα της κυπριακής κοινωνίας που είναι η η ανευθυνότητα και η διαφθορά που επέβαλε η κομματοκρατούμενη εικονική δημοκρατία από τον καιρό που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα.
Το έγκλημα στο Βασιλικό απέδειξε την πλήρη διάλυση της δημόσιας διοίκησης και του στρατού. Το ανόσιο έργο των κομμάτων , να διορίζουν παντού τους ακατάλληλους χειροκροτητές τους , έχει κάποτε τραγικά αποτελέσματα που διαταράσσουν την αστραφτερή ευτυχία που το καθεστώς παρέχει στους υπηκόους του.
Οι σημερινοί αγανακτισμένοι δεν είναι άλλοι από εκείνους που μέχρι χθες χειροκροτούσαν και στήριζαν το σύστημα του κυπριακού εξουσιασμού και θα είναι πάλι αυτοί οι ίδιοι που θα στηρίξουν τα νέα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τους παρόντες και θα στηρίξουν τις ίδιες συνθήκες , ημετεροκρατίας , κομματοκρατίας , διαφθοράς , αποσιώπησης, συγκάλυψης , μετριοκρατίας , ευνοιοκρατίας , φαυλοκρατίας και πάσης διαφθοράς και εθνικής υποχώρησης .
Ζητούν να φύγει ο Χριστόφιας για να έρθει στην εξουσία ο Αναστασιάδης ή κάποιος άλλος όμοιος του. Δηλαδή από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.
Το πρόβλημα της αναθέσμισης της κοινωνίας δεν τέθηκε ούτε ως υποψία στη πολιτική συνείδηση των κυπρίων. Τούτο αποδεικνύει την ανυπαρξία ελεύθερης διανόησης και πολιτικής σκέψης. Ενώ ο κόσμος αλλάζει παντού, στη Κύπρο μείναμε απολιθωμένοι στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Οι αριστεροί και οι δεξιοί και στο μέσον οι ρυθμιστές της καθολικής φαυλοκρατίας.
Να παραιτηθεί ο Χριστόφιας, μα μαζί με αυτόν να πέσει το σύστημα της διαφθοράς που στο τέλος είναι και σύστημα εθνικής υποχώρησης και ραγιαδισμού. Να πέσει και να γίνει κομμάτια η ψεύτικη δημοκρατίας τους , να ποδοπατηθεί το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και να τεθεί επιτέλους επί τάπητος το αίτημα ενός νέου εθνικού και λαϊκού συντάγματος που θα δίνει την εξουσία στις παραγωγικές ενώσεις του λαού και θα την παίρνει από τα κόμματα και τα δίκτυα διαφθοράς με τα οποία αρρήκτως συνυφαίνονται.
Κάτω το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , κάτω η δοτή «δημοκρατία» των κατακτητών.
Αν το νυστέρι μπει βαθειά στη πυώδη πληγή , ίσως υπάρξει θεραπεία. Όσο μένουμε στην επιφάνεια με αλλαγές επιδέσμων ενώ η σήψη θα κατατρώει τα σωθικά της κοινωνίας , τότε οδεύουμε προς τον όλεθρο.
Ουδέν εποιήσαμεν, αν η αγανάκτηση δεν εξελιχθεί σε πυρφόρα εξέγερση με στόχο τη συνταγματική αναθέσμιση.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.