Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΚΕΛ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΗΣΥ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΥΣ

Το ΑΚΕΛ κατόρθωσε να εμπλέξει την υπόθεση της δολοφονικής έκρηξης στο Βασιλικό, στην πολιτική αντιπαράθεση του με την αντιπολίτευση , υποβαθμίζοντας το θέμα.
Υπενθυμίζει μάλιστα την σιγή που τήρησε το ΑΚΕΛ στο αίσχος των S-300 και δεν απαίτησε την παραίτηση Κληρίδη και κάλεσε τον ΔΗΣΥ να πράξει και αυτός το ίδιο στη προκειμένη περίπτωση της δολοφονικής έκρηξης. Υπενθύμισε το ΑΚΕΛ τη συμπαιγνία εκείνη που μετά το φιάσκο των S-300 οδήγησε , με την συναίνεση ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου στη σφυρηλάτηση του σχεδίου ΑΝΑΝ.
Είναι αυτές οι πολιτικές συμπαιγνίες , αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία της διαφθοράς , του ενδοτισμού και της προδοσίας , που αποτελούν τη συνέχεια της βίας με την οποία επιβλήθηκε το κατακτητικό καθεστώς της Ζυρίχης , που οδήγησαν τη κυπριακή κοινωνία σε αυτό το κατάντημα.
Οι ίδιοι αποκαλύπτουν τις αισχρές συνεργασίες που διέπραξαν κατά το παρελθόν , με τραγικές συνέπειες για τη Κύπρο και επικαλούνται τις αισχρές οφειλές του ενός προς τον άλλο για να επαναλάβουν τα ίδια και χειρότερα αίσχη.
Του αίσχους των S-300, επακολούθησε το σχέδιο Ανάν που παρα την απόρριψη του άφησε βαθιές πληγές. Αν όμως το έγκλημα της δολοφονικής έκρηξης στο Βασιλικό συγκαλυφθεί και μέσω των κομματικών μηχανισμών γίνει αποδεκτή η συγκάλυψη του από τη κοινωνία , τότε θα έχουμε το φαινόμενο της συλλογικής ανηθικότητας και του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Και ένας λαός πνευματικά νεκρός δεν έχει άλλη μοίρα από του να σκύψει στο ζυγό της σκλαβιάς και της τυραννίας.
Η δολοφονική έκρηξη στο Βασιλικό και η απόδοση της δικαιοσύνης είναι ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ του λαού προς την οποία οι πολιτικοί οφείλουν να δώσουν λόγο .
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.