Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


Καλά θα κάνει , ο νέος δήμαρχος της Λευκωσίας κ. Γιωρκάτζης να μην μπερδέψει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχει με τους τούρκους, με τα δημαρχιακά του καθήκοντα , σε σημείο που να άπτονται ζητημάτων που βλάπτουν την εθνική μας υπόθεση.
Είναι γνωστή η επιχειρηματική σχέση της πλουτοκρατίας και τούρκων κατακτητών και αυτή άλλωστε η συνεργασία αποτελεί και την αιτία των πολλαπλών υποχωρήσεων στο εθνικό θέμα της Κύπρου , μέσα από τις σχέσεις και τις πιέσεις που αυτή ασκεί στο πολιτικό κατεστημένο όλων των κομμάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνά ο νέος δήμαρχος ότι κάθε σχέση με τη κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας πρέπει να λαμβάνει υπόψιν ,ότι αυτή η πόλη είναι κατεχόμενη και ότι δεν πρέπει να δίδονται εντυπώσεις αποδοχής της υπάρχουσας κατοχικής κατάστασης και πολύ περισσότερο συνεργασίας με αυτή.
Η πρόταση του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας ,για από κοινού κατάθεση της πρότασης για τη πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης , ελπίζουμε να μη γίνει αποδεχτή , διότι θα περιπλέξει ανεπανόρθωτα τα πράγματα και θα στείλει το μήνυμα προς όλο τον κόσμο πως εδώ στη Κύπρο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και πως υπάρχει πλήρης αποκατάσταση σχέσεων σε επίπεδο λαϊκής βάσης.
Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος δήμαρχος στο ζήτημα της σχέσης της ελεύθερης Λευκωσίας με τη σκλαβωμένη.
Εμείς θα θέλαμε , κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 όπου η Κυπριακή Δημοκρατία θα προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης , να σταλεί προς όλο τον κόσμο το μήνυμα της συνεχιζόμενης κατοχής του 40% της εδαφικής επικράτειας της , με προμετωπίδα τη κατεχόμενη Λευκωσία και το αίσχος της παρουσίας του κατοχικού τουρκικού στρατού στη πόλη.
Θα είναι μεγάλο ατόπημα εάν αντί αυτής της εικόνας , εκπεμφθεί μια εικόνα συνεορτασμού με τους βιαστές και κατακτητές της πατρίδος.
Λουκάς Σταύρου

3 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει περίπτωση - και το ξέρεις. Business is the name of the game.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλοι το ξέρουμε αλλά πρέπει να το επισημάνουμε και να το κτυπήσουμε όσο μπορούμε δεδομένης της αφοσίωσης της μάζας στους θλιβερούς ηγετίσκους της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από αυτή την σκοπιά συμφωνούμε βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.