Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ : Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


Το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου δεν έχει αίσια προοπτική με το παρόν πολιτικό κατεστημένο στην εξουσία της κυπριακής δημοκρατίας.
Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής με διαφορετικούς στόχους, μεθόδους και τρόπους αγώνα. Αυτή η νέα στρατηγική που την αποκαλώ διεκδικητική , δεν μπορεί να τεθεί μέσα από το παρόν πολιτικό κατεστημένο που επί έτη ακολουθεί στρατηγική υποχώρησης και συμβιβασμού
Το ερώτημα είναι, πως αλλάζει αυτό το κατεστημένο; Αλλάζει μόνο μέσα από τη βούληση του λαού . Μόνο αν ο λαός κατανοήσει ότι αυτό το κατεστημένο οδηγεί το τόπο στη καταστροφή και τη τουρκοποίηση , αν κατανοήσει ότι απαιτείται επειγόντως μια νέα στρατηγική στο κυπριακό αλλά και νέες κατευθύνσεις στα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας που συνδέονται και αυτά με το εθνικό θέμα.
Σε αυτό το σημείο τίθεται το πρόβλημα του πολιτικού σχήματος που θα πραγματοποιήσει τον επικοινωνιακό αγώνα με το λαό , αφού πρώτα προσδιορίσει μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια, τη στρατηγική και τους τρόπους δράσης που συμπεριλαμβάνουν τις οργανωτικές δομές και τον τρόπο λήψεως αποφάσεων .
Χρειάζεται ένας πολιτικός σχηματισμός αποφασισμένος να περάσει μέσα από τη λάσπη του συστήματος και να δώσει τον πολιτικό αγώνα προσβλέποντας σε μια επαναστατική αναθέσμιση της κοινωνίας . Ένας πολιτικός σχηματισμός που δεν περιμένει να δράσει σε ιδεατές συνθήκες αλλά στις δύσκολες συνθήκες του παρόντος εξουσιαστικού ολιγαρχικού συστήματος με σκοπό την ανατροπή του. Ένας πολιτικός σχηματισμός που δεν θα το παίζει φιλολογική εθνικιστική σύναξη και από την άλλη να εργάζεται για την υποστήριξη των μαριονέτων του ΕΥΡΩΚΟ ή του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. Ένας πολιτικός σχηματισμός αυτόνομος και αυτοδύναμος , που θα κατευθύνεται από τις αποφάσεις των στελεχών του και όχι από συμμοριτικούς μηχανισμούς με υπόγειες διασυνδέσεις με το σύστημα της τυραννίας. Ένας πολιτικός σχηματισμός που θα αναδείξει την αλληλεξάρτηση του εθνικού προβλήματος με τον κοινωνικό αγώνα , την υπεράσπιση της πατρίδος με την ταυτόχρονη υπεράσπιση της λαϊκής παραγωγικής βάσης. Ένας πολιτικός σχηματισμός εθνικιστικός και κοινωνικός. , που θα δώσει τη μάχη της εθνικής ταυτότητας ενάντια στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και της διάλυσης της εθνικής κοινότητος, που θα δώσει τη μάχη για απελευθέρωση , πραγματική δημοκρατία , κοινωνική δικαιοσύνη , λαϊκή και εθνική κυριαρχία. Ένας πολιτικός σχηματισμός που θα πραγματοποιήσει τη γενική επίθεση κατά των οχυρών της παρακμής , της λαϊκής εκμετάλλευσης , του αφελληνισμού της Κύπρου.
Το παν θα εξαρτηθεί από τον αγώνα που θα δώσουμε. Ακόμα και αν αποτύχουμε πλήρως , εάν ο λαός αυτός μας αντιμετωπίσει με αδιαφορία και απορρίψει τις προτάσεις μας, εμείς να μπορούμε να πούμε πρώτα στους εαυτούς μας ότι δεν μείναμε αδρανείς την ώρα που η πατρίδα είχε ανάγκη της εθνικιστικής παρουσίας . Να πούμε στους εαυτούς μας και στις μελλοντικές γενεές πως πράξαμε το καθήκον μας. Αν από την άλλη ο λαός θέλει να συρθεί στην ατίμωση της σκλαβιάς , αν δεν ανασύρει από την εθνική του συνείδηση , το αγωνιστικό σθένος και υποκύψει στα γλυκόλογα των αγγλοτουρκοπροσκυνημένων πατρόνων του , σαν ένα σιχαμερό πορνίδιο , τότε ας πάει να χαθεί.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.