Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ


Σκοπός του εθνικοκοινωνισμού δεν είναι να χαϊδεύει αυτιά και να ζητιανεύει ψήφους αλλά να λέει τα πράγματα με το όνομα τους υψώνοντας το έθνος υπεράνω όλων.
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, που πρέπει με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε , είναι τα ακόλουθα:
Πρώτο: η κακή πορεία που ακολουθείται στο εθνικό θέμα, που τείνει στο ξεπούλημα της πατρίδος προς χάριν μιας λύσης που θέλουν να μας επιβάλουν οι κατακτητές και οι δυνάμεις της υποχώρησης.
Δεύτερο: το πρόβλημα της οικονομίας που συνίσταται στη καταλήστευση της παραγωγικής βάσης για τη συντήρηση του υπέρογκου και προνομιούχου δημόσιου τομέα, του νοσηρού αυτού αποκυήματος του πελατειακού κράτους και της κομματοκρατίας , ενώ παράλληλα αφήνεται ανενόχλητος ο παρασιτικός πλούτους να θησαυρίζει εις βάρος της παραγωγικής βάσης.
Αυτά τα δύο κεντρικά προβλήματα φέρνουν στην επιφάνεια σωρεία άλλων προβλημάτων που δρουν άλλοτε ως γενεσιουργά αίτια και άλλοτε ως αποτελέσματα που μεγεθύνουν τη κρίση και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.
Και στις δύο όμως περιπτώσεις , εκτός των εξωτερικών αιτιών ( αγγλο-τουρκική κατοχή της Κύπρου και διεθνής οικονομική κρίση) , το στοιχείο που υποθάλπει όλα τα προβλήματα , τα επαυξάνει και τα διαιωνίζει , είναι το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο και οι επιλογές του. Ένα κατεστημένο φαύλο , προδοτικό και ιδιοτελές που παράγεται και αυτό από το σύστημα του εξουσιασμού και υπηρετεί πιστά τα πολλαπλά συμφέροντα του.
Με λίγα λόγια , η αντιμετώπιση των δύο κυρίαρχων προβλημάτων του τόπου, εάν δεν ειδωθεί μέσα από το σύστημα που τα παράγει , θα είναι μεγάλο στρατηγικό λάθος. Δεν έχουμε να πολεμήσουμε τα τάδε ή δείνα πρόσωπα , η αλλαγή των οποίων θα βελτίωνε τα πράγματα. Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα που παράγει και προβάλλει , φαύλους δημαγωγούς και προδότες. Αν αυτό το σύστημα δεν κτυπηθεί στη ρίζα του , τότε ο αγώνας όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά τουναντίον ανατροφοδοτεί το σύστημα και το ενδυναμώνει.
Η ριζική , επαναστατική αναθέσμιση της κοινωνίας που θα γκρεμίζει αυτό το σύστημα και θα προβάλλει τη λαϊκή κυριαρχία αντί της ολιγαρχίας των αχρείων , είναι ο πρώτος όρος για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την πατρίδα.
Μέσα από το αίτημα της ριζικής αναθέσμισης με σκοπό τη πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας θα τεθούν τα άλλα δύο προβλήματα στη ορθή πορεία επίλυσης τους .
Στο εθνικό θέμα θα τεθεί ο σκοπός της απελευθέρωσης και στον οικονομικο πρόβλημα ο σκοπός της υπεράσπισης της παραγωγικής βάσης ενάντια στα ολιγαρχικά συμφέροντα και την ασυμμετρία που επιβάλλουν.
Λαική αναθέσμιση , απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδος , κοινωνική συμμετρία στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της παραγωγικής βάσης. Αυτοί είναι οι κεντρικοί στόχοι του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού που πρώτο το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ) έθεσε στη πολιτική συνείδηση του κυπριακού ελληνισμού.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.