Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ : ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΠΗΝΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ


Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Γκι Μουν ,δήλωσε ότι αναμένει πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Χριστόφια και Έρογλου ,ώστε να έχει νόημα η επικείμενη τριμερή συνάντηση της οποίας θα ακολουθήσει μια διεθνής διάσκεψη που θα γίνει πριν τον Ιούλιο του 2012 , πριν η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος , ο γενικός γραμματέας , άφησε να νοηθεί πως δεν αποκλείεται η εγκατάλειψη του κυπριακού από τα Ηνωμένα Έθνη , ως άλυτου προβλήματος.

Δηλαδή με λίγα λόγια , στη Κύπρο δεν υπήρξε παραβίαση του διεθνούς δικαίου , δεν έγιναν τα εγκλήματα της εισβολής , της κατοχής , του εποικισμού , των αγνοουμένων , της προσφυγοποίησης των νομίμων κατοίκων και της αρπαγής των περιουσιών τους. Τίποτα δεν έγινε από όλα αυτά . Απλά υπάρχει μια δικοινοτική παρεξήγηση που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν επιλύεται. Αυτή είναι η κατάληξη της αναζήτησης λύσης κυπριακής ιδιοκτησίας με στόχο την λεγόμενη επανένωση. Το πολιτικό ενδοτικό κατεστημένο της Κύπρου κατάφερε να απενοχοποιήσει την Τουρκία και να υποβαθμίσει το έγκλημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και εν τέλει να τσιμεντώσει την κατοχή.

Αυτή θα είναι η τραγική κατάληξη της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου του 2006 και των συμφωνιών που ακολούθησαν με διαπραγματευτή τον Χριστόφια.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα , η επανατοποθέτηση του κυπριακού στη πραγματική του βάση , της εισβολής και κατοχής , είναι αδύνατη από το πολιτικό κατεστημένο. Μόνο μέσα από διαδικασίες ανατροπής αυτού του κατεστημένου θα είναι δυνατή η αλλαγή στρατηγικής, Ποιος λαός όμως θα κινήσει αυτές τις ανατρεπτικές διαδικασίες; Αυτός που πουλά τη γη του στους κατακτητές , αυτός που τρέχει πίσω από τους κομματάρχες για να εξασφαλίσει ρουσφέτια και διορισμούς , αυτός που ανεβάζει τους προδότες στην εξουσία;

Χωρίς λαό ελεύθερα και εθνικά σκεπτόμενο, τίποτα δεν θα αλλάξει . Η εγκατάλειψη του κυπριακού από τα Ηνωμένα Έθνη θα ανοίξει την αυλαία επιβολής της εμπράγματης λύσης μέσα από συνθήκες βίας και καταστολής, με υπόκρουση τη προπαγάνδα του προσδοκώμενου πλούτου από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Έρχονται μέρες απηνών διωγμών των ελλήνων πατριωτών και αντιφρονούντων.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.