Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ


Δύο πελώρια κύματα απειλούν να βυθίσουν το καράβι της Κύπρου που πλέει απήδαλο και ακυβέρνητο.
Το ένα κύμα είναι ο ενδοτισμός των κρατούντων και η συνεχής υποχωρητικότητα τους στις απαιτήσεις των τούρκων κατακτητών και το άλλο είναι η κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Στο εθνικό θέμα , το ενδοτικό κατεστημένο συναινεί με τους τούρκους σε μια μετεξέλιξη της κατοχής αναφορικά με την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας όπου το ενιαίο κράτος θα αντικατασταθεί από ένα δισυπόστατο κράτος με δύο πρωταρχικά κρατίδια που θα συστήνουν ένα τρίτο ομόσπονδο μόρφωμα και στη μετεξέλιξη του πρώτου κατακτητικού συντάγματος που μας επέβαλαν οι Άγγλοι κατακτητές στη Ζυρίχη σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που θα ενσωματώνει τα δεδομένα της τουρκικής εισβολής , της κατοχής και του εποικισμού.

Στην οικονομία η νοοτροπία του λεγόμενου παρεμβατικού κράτους σε συνδυασμό με το πελατειακό πολιτικό σύστημα επισώρευσαν δυσεπίλυτα και πελώρια προβλήματα που το βάρος του πέφτει στους ώμους του λαού και κατασπαράσσει τη παραγωγική βάση της οικονομίας της κοινωνίας.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα μεγάλα προβλήματα και η πατρίδα να βρει το δρόμο προς την απελευθέρωση και τη πρόοδο χρειάζονται επαναστατικές αλλαγές.

Η πολιτική της υποχώρησης στο εθνικό θέμα πρέπει να αντικατασταθεί από τη στρατηγική της απελευθέρωσης που , βασισμένη πάνω στο διεθνές δίκαιο, θα αξιοποιήσει τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα της παρουσίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ακυρώσει τα σχέδια των αγγλοτούρκων εις βάρος της Κυπριακής δημοκρατίας.

Στα ζητήματα της οικονομίας επίσης, απαιτούνται ριζικές ανατροπές. Η νοοτροπία του παρεμβατικού κράτους με τον πελώριο όγκο της γραφειοκρατίας και του υπέρογκου δημόσιου τομέα, επείγει να εγκαταλειφθεί και τη θέση του να πάρει ένα λαϊκό κοινωνικό κράτος που θα στηρίξει τη μεγάλη μάζα της παραγωγής , θα συρρικνώσει στο έπακρο τη γραφειοκρατία και το δημόσιο τομέα και θα καταργήσει τα προνόμια της ολιγαρχίας του πλούτου.

Το αίτημα για ένα λαϊκό κοινωνικό κράτος , έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το πελατειακό κομματικό σύστημα . Η εξουσία πρέπει να απορρέει από τη παραγωγική βάση και τις τοπικές κοινωνίες και όχι από τα επιτελεία της κομματικής ολιγαρχίας και της διαπλοκής της με την ολιγαρχία του πλούτου.

Η αλλαγή δεν έρχεται μέσα από το σύστημα αλλά μέσα από την επαναστατική αφύπνιση της κοινωνίας.

Κάτω το κατεστημένο του ενδοτισμού και της διαπλοκής.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.