Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ενδεχόμενη μια νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας στη Κύπρο


Η προσπάθεια της Τουρκίας να γκριζοποιήσει την κυπριακή ΑΟΖ , να σταματήσει την πορεία εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που προχώρησε ήδη στην δεύτερη αδειοδότηση ερευνών στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ , να ακυρώσει την προεδρία της Ε.Ε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέλος να επιβάλει συνθήκες διεθνούς παρέμβασης προς επιβολή λύσης της αρεσκείας της στο κυπριακό , στα πλαίσια μιας νέας κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο που θα την καθιστά συμπαίχτη και συνδιαμορφωτή των γεωστρατηγικών εξελίξεων , δεν αποκλείει την υπόθεση μιας βιαίας ενεργείας εις βάρος της Κύπρου , τύπου Ιμίων.
Στην προσπάθεια ανακοπής των εξελίξεων εντάσσεται και η δρομολόγηση εκ μέρους του Γενικού γραμματέα των Ηνωμένων εθνών, μιας πολυμερούς διάσκεψης που ούτε το περιεχόμενο της ξεκαθαρίστηκε ούτε οι στόχοι της.
Ένα τέτοιο υποθετικό αλλά ενδεχόμενο σενάριο , θα έχει σαν αποτέλεσμα , υπό τις παρούσες συνθήκες διάλυσης της άμυνας μας και αποκοπής από τον εθνικό κορμό, μιας απόλυτης εξάρτησης της ασφάλειας μας από τις αγγλο-ισραηλινές δυνάμεις ή μιας επίσπευσης των διαδικασιών λύσης-διάλυσης της κυπριακής δημοκρατίας με την επιθετική συναίνεση του ενδοτικού κατεστημένου.
Στη περίπτωση της εξάρτησης της άμυνας μας από τους αγγλο-ισραηλινούς θα έχουμε πλήρη απώλεια κυριαρχίας που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε τελικές υποχωρήσεις , υπό το πρίσμα των αλλότριων συμφερόντων των πατρόνων και προστατών μας.
Το σενάριο δεν θα έχει νόημα εάν η ερχόμενη πολυμερής διάσκεψη δρομολογήσει επιθυμητή λύση για τους τούρκους αφού πρώτα αναβαθμίσει το ρόλο του κατοχικού μορφώματος στη διαμόρφωση των γεωπολιτικών δρωμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Είναι λάθος να περιορίζουμε την υπόθεση του φυσικού αερίου στα οικονομικά της πλαίσια και να παραθεωρούμε τα γεωπολιτικά συμφραζόμενα.
Η απουσία της Ελλάδος από την Κύπρο , απουσία που δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα , αλλά με ενδοτικές πολιτικές επιλογές των εκεί κρατούντων , αφήνει την Κύπρο έρμαιη στα σχέδια των ξένων ( άγγλων , τούρκων και ισραηλινών) και προοιωνίζει συνθήκες ερείπωσης του κυπριακού ελληνισμού.
Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της υπαγωγής της Ελλάδος στη βούληση των τοκογλύφων της . Για τους εδώ κρατούντες δεν χρειάζεται να προβούμε σε ατέρμονες αναλύσεις αφού είναι γνωστή η ενδοτική και ενίοτε προδοτική τους πορεία.
Το ενιαίο αμυντικό μέτωπο Ελλάδος – Κύπρου επείγει να ανασυσταθεί και να ενδυναμωθεί . Μόνο έτσι θα αποτραπούν δραματικές εξελίξεις και θα ακυρωθούν τα αρπακτικά σχέδια των εχθρών του ελληνισμού.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.