Οι πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου αναφορικά με το εθνικό θέμα της κατοχής της Κύπρου, για επιστροφή στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας , βάση από την οποία μετακινήθηκε “η πλευρά μας” κατά την άποψη του , επιβεβαιώνει την εμμονή της διοικούσας εκκλησίας της Κύπρου στην γραμμή Μακαρίου και στην προδοτική λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
Η διοικούσα εκκλησία με τη θέση αυτή (συναινούσα σύμπασα δια της σιωπής της στις δηλώσεις αρχιεπισκόπου) συντάσσεται με τις νεφελώδεις θέσεις του κεντρώου χώρου που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην Ταϊβανοποίηση του κυπριακού και σε μια μορφή ενδο-ευρωπαϊκής διχοτόμησης που πιθανόν να εξελιχθεί στο μέλλον σε συνομοσπονδία.
Το εθνικιστικό δημοκρατικό κόμμα ως η έκφραση ενός προοδευτικού κοινωνικού εθνικισμού δηλώνει την κάθετη αντίθεση του στη γραμμή αυτή του ενδοτισμού που αντιπροσωπεύει ο κεντρώος χώρος και η εκκλησία.
Θεωρούμε μάλιστα ότι αυτή η γραμμή είναι η πλέον επικίνδυνη από τις άλλες ενδοτικές εκφάνσεις του πολιτικού κατεστημένου τις οποίες και αυτές απορρίπτουμε.
Θέση μας είναι η διεκδίκηση μιας πραγματικής δημοκρατίας ως βάση του διεθνούς διπλωματικού αγώνα , διεκδίκηση που θα επιτρέψει την απόρριψη κάθε προδοτικής υποχώρησης που έγινε μέχρι σήμερα και θα ανοίξει την προοπτική της απελευθέρωσης ως επέκτασης με κάθε μέσον της άσκησης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της.
Γύρω από την γραμμή του ΕΔΗΚ θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα μέτωπο αντίστασης στην υποχώρηση βασισμένο σε αρχές και προτάσεις και όχι σε κούφια συνθήματα , ένα μέτωπο καθοδήγησης του λαού στον αγώνα για απελευθέρωση και ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.