Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σκίζει τα ιμάτια του ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος σκίζει τα ιμάτια του και ζητά μέτρα από τη κυβέρνηση για να μην μπούμε δήθεν στο μηχανισμό στήριξης.
Αυτό το κάνει για να ρίχνει στο μέλλον τις ευθύνες στο ΑΚΕΛ και αυτός να παριστάνει τον υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων.
Στο μηχανισμό στήριξης θα πάμε κύριε Παπαδόπουλε ως αποτέλεσμα των κερδοσκοπικών επιθέσεων που έκαναν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα και κατά κύριο λόγο από το γεγονός ότι όλοι από κοινού οι πολιτικοί του κομματοκρατικού κατεστημένου αποφασίσατε να στηρίξετε τις τράπεζες υποθηκεύοντας το λαό.
Αν είναι να ληφθούν κάποια μέτρα που να μην είναι εις βάρος του λαού , αυτά θα ήταν μεταξύ άλλων , η φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου , ιδιωτικού και εκκλησιαστικού , ο έλεγχος του πόθεν έσχες για αυτό το πλούτο και η άμεση κρατικοποίηση του εάν προέρχεται από απεχθείς διαδικασίες και συνθήκες που δεν τις όριζε ο λαός , λόγω κατοχικών και άλλων τυραννικών καθεστώτων.
Να ελεγχθούν επίσης όλες οι τράπεζες για την υπερχρέωση της κοινωνίας που το 2007 ανέβασαν το χρέος της στο 200% του ΑΕΠ και σήμερα βρίσκεται στο 308,7%. Τούτο σημαίνει πως αφήσατε τις τράπεζες ανεξέλεγκτες να παράξουν μια οικονομία φούσκα μέσα από την οποία κατάφεραν να υποθηκεύσουν επιχειρήσεις και ακίνητες περιουσίες τις οποίες τώρα θα παραδώσουν ως εγγύηση στους μηχανισμούς στήριξης των τραπεζών. Δεν φροντίσατε κύριε Παπαδόπουλε να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και να προστατεύσουν τη λαϊκή οικονομία , διότι η πράξη αυτή ευνοούσε στην αύξηση των κερδών των τραπεζιτών αφενός και στη συσσώρευση του πλούτου στο κράτος αφετέρου μέσα από την οδό της φορολογίας επί του ψεύτικου και διογκωμένου ΑΕΠ. Το πλεόνασμα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι η κραυγαλέα απόδειξη μιας νοσούσας αντιλαϊκής οικονομίας. Ο Χριστόφιας είχε την ατυχία να σπάσει η φούσκα της οικονομίας που παρέλαβε , στα χέρια του.
Τα σωστά μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι η κρατικοποίηση των προβληματικών τραπεζών και η διαγραφή των χρεών του λαού προς αυτές. Επίσης η άρνηση υποστήριξης του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος από το κράτος και η δημιουργία ενός υγιούς κρατικού κύκλου διακίνησης του χρήματος , μη κερδοσκοπικού , που θα στοχεύσει στην παραγωγή και την ανάπτυξη.
Να διαφυλαχθούν επιπρόσθετα , οι εργασιακές συμβάσεις στα πλαίσια μιας εξισορρόπησης δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Τούτο σημαίνει πως θα πρέπει να περικοπούν οι πριγκιπικές απολαβές και τα προνόμια από τους μεγαλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους.
Αλλά εσείς και το κόμμα σας κύριε Παπαδόπουλε , ούτε την εργασιακή ισότητα μπορείτε να ρυθμίσετε , ούτε την περιουσία του λαού να προστατεύσετε , ούτε την παραγωγική βάση της κοινωνίας να αναβαθμίσετε , διότι είστε ταγμένοι στην υπηρεσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της εκκλησιαστικο-ιδιωτικής ολιγαρχίας και πλουτοκρατίας.
Η υπεράσπιση του λαού θα είναι το έργο της νέας εθνικιστικής αριστεράς που το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , θέτει με τον αγώνα του τα ιδεολογικο-πολιτικά της θεμέλια.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.