Η αντιπολίτευση απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα. Αναφέρονται αόριστα σε προσέλκυση επενδύσεων , σε μέτρα ανάπτυξης που ανήκουν σε ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο , χωρίς κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναφέρεται στην ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγής.
Αν δεν ανορθωθεί η μικρή και μεσαία επιχείρηση και η αγροτιά που αποτελούν τη βάση της εθνικής παραγωγής , η οικονομία θα βουλιάζει ολοένα και βαθύτερα στην κρίση .
Σκέφτονται και ξανασκέφτονται ποιο τρόπο θα βρουν για να αρπάξουν από το λαό 1,8 δις για να στηρίξουν τους τραπεζίτες (εκκλησία και ιδιώτες) και να έρθουν μετά αυτά τα αρπακτικά να τα δώσουν όπου αυτοί θέλουν με την επιβάρυνση των τόκων . Δεν μπαίνουν όμως στο κόπο να σκεφτούν πως να διοχετεύσουν χωρίς τόκους στην ίδια την παραγωγή αυτά τα λεφτά ώστε να αποδώσουν πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία και το κράτος.
Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως το πολιτικό σύστημα είναι ένα σύστημα ταξικό που υπεραμύνεται τα συμφέροντα της τάξης των πλουτοκρατών και των αρπακτικών. Το κράτος επίσης είναι ένα κράτος ταξικό-πλουτοκρατικό και ας καμώνονται οι κυβερνώντες πως υπηρετούν την κοινωνία. Η κοινωνία δεν υπηρετείται με μικροελεημοσύνες , αλλά με πολιτικές που ενδυναμώνουν την παραγωγική της διεργασία.
Η σχέση πλουτοκρατίας και πολιτικού συστήματος είναι ορατή ακόμα και από τυφλούς.
Το ζητούμενο είναι να αναδυθεί η πολιτική βούληση που να εκφράζει την κοινωνία ως παραγωγικό και ιστορικό υποκείμενο χωρίς κομματικά καλύμματα και πολιτικές ομάδες αναχαίτισης της κοινωνικής βούλησης. Το έργο είναι δύσκολο διότι το σύστημα είναι παντοδύναμο. Ελέγχει τις συνειδήσεις μέσα από την παιδεία και τα μέσα ενημέρωσης. Η κοινωνία δεν έχει άλλο δρόμο αντίστασης από την αυτοοργάνωση , την αποκοπή από το σύστημα και την διεκδίκηση . Αυτοοργάνωση παραγωγικών ενώσεων και ταυτόχρονα σιωπηρή αποδόμηση του συστήματος. Πρέπει ο κάθε πολίτης να μάθει πως ότι καταστρέφει το σύστημα της πλουτοκρατικής τυραννίας είναι θεμιτό , ιερό . Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες διότι ο κάθε ένας γνωρίζει χιλιάδες τρόπους δολιοφθοράς του συστήματος. Αντί να κάνεις τη προσευχή σου το βράδυ ή να ανασκοπήσεις την ηθική συμπεριφορά της ημέρας όπως τους πυθαγόρειους , σκέψου καλύτερα τι ζημιά έκανα σήμερα στο σύστημα , τι ζημιά έκανα στις τράπεζες , στη βία του κράτους , στο πολιτικό κατεστημένο , στη γραφειοκρατία , στη πνευματική τυραννία , στο αξιακό υπόβαθρο και στη κουλτούρα της πλουτοκρατίας ; Αν έκανες κάποια ζημιά σε όλο αυτό το πλέγμα της τυραννίας τότε κοιμήσου εν ειρήνη διότι έπραξες ως πολίτης το καθήκον σου. Αποδήμησες έστω και κατ' ελάχιστον το σύστημα. Και μετά από αυτό , να ετοιμάζεσαι για την ώρα της γενικής εφόδου , γιατί αν συνεχίσεις να υποσκάπτεις το σύστημα της τυραννίας , αργά η γρήγορα θα καταρρεύσει και τότε θα ζήσεις μιαν απερίγραπτη γιορτή. Τη γιορτή της λαϊκής θυελλώδους και πυρφόρας εξέγερσης.
Λουκάς Σταύρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.