Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Το άνοιγμα Χριστόφια προς την Ρωσία


Το άνοιγμα προς την Ρωσία είναι ένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Χριστόφια αν αξιοποιηθεί σωστά , αν ο Χριστόφιας ορθώσει ισχυρή αντίσταση στις πιέσεις της δεξιάς-κεντροδεξιάς – ακροδεξιάς που απαιτούν στήριξη των προβληματικών τραπεζών χωρίς κανένα δικαίωμα συμμετοχής του κράτους σε αυτές , δηλαδή κρατικοποίηση τους στο βαθμό που θα υποστηριχθούν από το κράτος.
Το άνοιγμα προς την Ρωσία θα είναι ακόμα ποιο παραγωγικό εάν εμπλακεί στο ζήτημα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και στην παροχή αμυντικής βοήθειας προς αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας αλλά και της εξάρτησης της Κύπρου από το Ισραήλ που μανιωδώς απεργάζεται η δεξιά.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ως εθνικοκοινωνικό κίνημα της αριστεράς , αντικαπιταλιστικό και αντισιωνιστικό , συμπαρίσταται στην στρατηγική Χριστόφια για εμπλοκή της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο προς εξυπηρέτηση των κυπριακών συμφερόντων , για δανειοδότηση από τη Ρωσία και αποφυγή του σκληρού μηχανισμού στήριξης της τρόικας.
Τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάντησε ένα φόβητρο για τον ελληνισμό ύστερα και από την εμπειρία του μνημονίου που επέβαλε στην Ελλάδα.
Πολλές θέσεις επίσης που τα διάφορα όργανα της Ε.Ε πήραν κατά καιρούς υπέρ της Τουρκίας , μας βρίσκουν αντίθετους με κάθε μορφή απόλυτης εξάρτησης με την Ε.Ε.
Το μέλλον της Κύπρου θα εξαρτηθεί από την ισχυροποίηση των δεσμών του με την Ελλάδα και με την από κοινού άσκηση πολυδιάστατης πολιτικής που θα αποτρέπει κάθε μορφή εξάρτησης.
Ελλάδα και Κύπρος μέσα από μια ενιαία ΑΟΖ και ένα ενιαίο στρατό θα δυνηθούν να αξιοποιήσουν την γεωστρατηγική τους θέση και να αποτελέσουν γέφυρα ανάπτυξης και συνεννόησης ανάμεσα σε δυτική και ανατολική Ευρώπη , Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.
Η τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα , τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ολιγαρχία του παρασιτικού πλούτου και στις πολιτικές που αυτή επέβαλε επιλέγοντας κάθε ηθικοπολιτικό απόβλητο.
Η κοινωνική πάλη κατά της παρασιτοκρατίας θα ενισχύσει την λαϊκή κυριαρχία για να επιβάλει την κάθαρση και την εδραίωση μιας πανεθνικής κυριαρχίας που θα εκτείνεται από την ελληνική Βόρειο Ήπειρο μέχρι τις γραμμές της κυπριακής ΑΟΖ.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.