Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο ενδοτισμός ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα


Κάναμε λάθη στο κυπριακό τα οποία αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς στις κατοχικές δυνάμεις.
η αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως βάσης λύσης , υπήρξε ολέθριο λάθος . Ακολούθησαν εμπράγματες υποχωρήσεις που τσιμέντωσαν αυτό το λάθος. Υποχωρήσεις όπως το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η άρση της εμπολέμου καταστάσεως ως συνέπειας μιας πολιτικής εναγκαλισμών με τους βιαστές και κατακτητές της γης μας. Ακολούθησε η αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα , το αίσχος του διπλού δημοψηφίσματος με τη προδοτική  συμμετοχή των εποίκων , καθώς και σωρεία υποχωρητικών προτάσεων που ενισχύουν την διζωνικότητα .
Εκείνο που αφήσαμε ανυπεράσπιστο είναι την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας και το δικαίωμα της κυριαρχίας της πάνω στην επικράτεια της. Εμείς οι ίδιοι υπονομεύσαμε την κυπριακή δημοκρατία και δώσαμε το δικαίωμα στους εισβολείς και κατακτητές να εμφανίζονται ως θύματα και να διεκδικούν την άρση της λεγόμενης "απομόνωσης" τους και να γίνονται πιστευτοί από τους ξένους και από τους Ευρωπαίους εταίρους. Το άνοιγμα του απευθείας εμπορίου μεταξύ κατεχομένων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρέμαται ως η χειρότερη απειλή μετά την τουρκική εισβολή , αποτελεί πρόκριμα της τουρκικής διπλωματίας στην Ε.Ε.
Δημοσιεύματα που φέρουν διάφορα ηγετικά όργανα των ευρωπαϊκών χωρών να στηρίζουν τις θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας αποκαλύπτουν άκρως επικίνδυνες ενέργειες και σχεδιασμούς.
Το ζητούμενο είναι να αποφασίσουμε επιτέλους να υποστηρίξουμε την κυπριακή δημοκρατία και τα δίκαια της σε μια προοπτική αναβάθμισης και ολοκλήρωσης της ανεξαρτησίας της που εξακολουθεί να είναι δέσμια του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας , ύστερα μάλιστα από την σφαγή της εισβολής και την παρατεταμένη εχθρότητα της Μ. Βρετανίας που βρίσκεται πίσω από κάθε κτύπημα κατά της Κύπρου.
Η δική μας στρατηγική της υποχώρησης που οδηγεί κατά την φαντασία των κρατούντων σε μια επώδυνη λύση συμβιβασμού , παρήγαγε ως αντικαθρέφτισμα της στη κατοχική πλευρά, την στρατηγική της άρσης της “απομόνωσης των τουρκοκυπρίων”.
Το πολιτικό κατεστημένο κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την επικινδυνότητα και το βάθος της στρατηγικής του αντιπάλου και αντί να αλλάξει πορεία υποβοηθά την τουρκική στρατηγική. Η πρόταση για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε – κατεχομένων αποτελεί ευθυγράμμιση με την τουρκική στρατηγική.
Τι πρέπει να γίνει; Το είπαμε πολλές φορές. Το πολιτικό-εκκλησιαστικό κατεστημένο που υπηρετεί την υποχώρηση , πρέπει να πέσει από τα βάθρα του.
Προς τούτο απαιτείται ένας κοινωνικός εθνικισμός που θα τεθεί ξεκάθαρα εναντίον της πολιτευομένης εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων του ενδοτισμού. Ένας εθνικισμός που δεν θα περιφέρεται της αρχιεπισκοπής για να κρατά τα εξαπτέρυγα της συναίνεσης στον ενδοτισμό . Ένας εθνικισμός της αριστεράς που θα σταθεί υπερασπιστής των συμφερόντων της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας για να κτυπήσει τις οικονομικές βάσεις του συμπλέγματος του ενδοτισμού και να θέσει εκ νέου το αίτημα της ολοκλήρωσης της ανεξαρτησίας της κυπριακής δημοκρατίας μέσα από πολύμορφο απελευθερωτικό αγώνα.
Αυτή είναι η γραμμή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού κόμματος. Δεν σεβόμαστε καμία υποχώρηση και παραχώρηση γης και ύδατος στους κατακτητές. Διεκδικούμε τη γη της πατρίδος και το δικαίωμα του λαού μας να διαχειρίζεται τους καρπούς της εργασίας του , που τώρα τους νέμονται οι ολίγοι πλουτοκράτες που ταυτόχρονα ξεπουλούν την πατρίδα στους κατακτητές.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.