Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η Κύπρος σύρεται στον ζυγό του μηχανισμού στήριξης


Η κυβέρνηση Χριστόφια , με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης , καταφεύγει στον μηχανισμό στήριξης από την τρόικα , ενώ παράλληλα ζητά δάνειο από την Ρωσία.
Σκοπός αυτών των δύο κινήσεων , σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών κ. Σιαρλή , είναι να στηριχθούν οι προβληματικές τράπεζες αφενός και αφετέρου να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.
Με άλλα λόγια , η κυβέρνηση Χριστόφια , σπεύδει να κουκουλώσει τις ευθύνες των τραπεζιτών που άρπαξαν τα χρήματα των καταθετών και τα έπαιξαν στο καζίνο των ομολόγων , και να συγκαλύψει επίσης και τις δικές της ευθύνες που άφησε ανεξέλεγκτο το ντόπιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και απροστάτευτο τον λαό και την οικονομία της κοινωνίας.
Από την άλλη ζητά χρήματα για να τα ρίξει βορά στον υπέρογκο δημόσιο τομέα , στους προβληματικούς ημικρατικούς οργανισμούς τύπου EUROCYPRIA και Κυπριακών αερογραμμών και για να εξαγοράσει ψήφους για τις επόμενες προεδρικές εκλογές χρηματοδοτώντας διάφορες πολιτισμικές και λοιπές παρακομματικές οργανώσεις.
Βέβαια η αντιπολίτευση κλείνει τα μάτια , γιατί από όλο αυτό το άθλιο εγχείρημα την ενδιαφέρει η προστασία του ντόπιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στο τέλος , το πολιτικό κατεστημένο , θα τα φορτώσει όλα στο λαό που θα κληθεί να πληρώσει το φαγοπότι των κομματικών συμμοριών.
Ο μηχανισμός στήριξης είναι η καταφυγή του ντόπιου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου προκειμένου να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες της καταλήστευσης του λαού . Οι τραπεζίτες μαζί με τους πολιτικούς που τους καλύπτουν θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι να τυγχάνουν της υποχρεωτικής στήριξης τους από τον λαό που σύρεται δεμένος στο άρμα του πολιτικού κατεστημένου.
Αυτά όσα αφορούν τους σκοπούς της καταφυγής στον μηχανισμό στήριξης και στο διακρατικό δάνειο. Τα αποτελέσματα , εάν κρίνουμε και από την εμπειρία της Ελλάδος , θα είναι τραγικά για την μικρή και ανίσχυρη κυπριακή δημοκρατία.
Ο λαός θα υποταχθεί στο ζυγό της φορολογικής βίας και θα βυθιστεί στην φτώχεια , με ενδεχόμενο μαζικής μετανάστευσης . Που σημαίνει πως η γη αυτή η ελληνική θα παραδοθεί στις ορδές των τούρκων εποίκων .
Ο πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ θα υποθηκευθεί στους δανειστές.
Η εθνική μας κυριαρχία θα συρρικνωθεί στο ελάχιστο κάτω από το βάρος ξένων συμφερόντων που θα εξαναγκάσουν , το ήδη ενδοτικό κατεστημένο , να προβεί σε νέες εθνικές υποχωρήσεις.
Για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα δεν ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση Χριστόφια . Ευθύνεται και η πορνοπρεπώς σιγώσα αντιπολίτευση. Αυτό να το θυμάστε Έλληνες , όταν θα έρθει η ώρα της τιμωρίας των ενόχων.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.