Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

15η Ιουλίου , 1974 η κορύφωση της σύγκρουσης Μακαρίου και Χούντας

Η 15η Ιουλίου θυμίζει στους Έλληνες την αποκορύφωση της σύγκρουσης μεταξύ Μακαρίου και χούντας .
Η ανεξήγητη απαίτηση του Μακαρίου για αποχώρηση της εν Κύπρω εδρεύουσας ελληνικής στρατιωτικής δυνάμεως , χωρίς να συνοδευτεί με παρόμοια απαίτηση και για ΤΟΥΡΔΥΚ που ατσάλωνε και οργάνωνε τους τουρκικούς θύλακες , ανάγκασε την στρατιωτική κυβέρνηση της Ελλάδος να σχεδιάσει και εκτελέσει με ακραία προχειρότητα το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Ούτε από την πλευρά του Μακαρίου ούτε από την πλευρά της χούντας , επεκράτησε ψυχραιμία . Τουναντίον αμφότεροι ενήργησαν με ύποπτη εμπάθεια και εξέθεσαν την Κύπρο σε οδυνηρές περιπέτειες.
Δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε ο Διγενής και η ΕΟΚΑ Β , που απαιτούσαν ενίσχυση της άμυνας την οποία ο Μακάριος άφησε να διαλυθεί , εγκατάλειψη της υποχωρητικής πολιτικής έναντι των τουρκικών απαιτήσεων , απομάκρυνση της εκκλησίας από την πολιτική και μετάβαση σε μια πραγματική δημοκρατία που θα αναιρούσε την ανθελληνική και αντιδημοκρατική λογική της Ζυρίχης και θα ασκούσε επιτέλους την κυριαρχία της στους παρανόμως εξοπλισμένους τουρκικούς θύλακες. Χούντα και Μακάριος εγκλημάτησαν εις βάρος της πατρίδος.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.