Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η Κύπρος χάνεται και η Ελλάδα αδιαφορεί

Ασκήσεις πάνω από την Κύπρο διεξάγουν οι τούρκοι , οι άγγλοι και οι ισραηλινοί. Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και ο ανταγωνισμός στον έλεγχο της περιοχής είναι γεγονός που θα δρομολογήσει τραγικές εξελίξεις εάν δεν γίνει αισθητή η παρουσία ισχυρής εθνικής άμυνας , εάν δεν γίνει αισθητή η παρουσία ελληνικού πολεμικού ναυτικού και πολεμικής αεροπορίας στο νησί και στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.
Η απουσία εθνικής άμυνας στη Κύπρο αποκαλύπτει τις ευθύνες και την ολιγωρία όλων των κυβερνήσεων , της Ελλάδος και της Κύπρου που άφησαν την Κύπρο ανυπεράσπιστη .
Βέβαια οι δεξιοί και ακροδεξιοί με πρώτο τον πρωθυπουργό της Ελλάδος , μένουν ήσυχοι από την παρουσία του Ισραήλ στη περιοχή και αποκρύπτουν τον κίνδυνο της εξάρτησης της ασφάλειας της Κύπρου από το Ισραήλ με ενδεχόμενη συνέργεια στην αναβάθμιση των αγγλικών βάσεων και στην επιβολή σχεδίων συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ με τους τούρκους και τους άγγλους.
Η επανάπαυση του Αντώνη Σαμαρά ισοδυναμεί με παράδοση της Κύπρου στα σχέδια του Ισραήλ και των συνεταίρων του.
Ο Σαμαράς με την στάση αυτή συνεχίζει την καραμανλική πολιτική του “η Κύπρος κείται μακράν' , μια πολιτική που τότε παρέδωσε τον κυπριακό ελληνισμό στους τούρκους εισβολείς και τώρα στους Εβραίους πάτρωνες , που θα εξελιχθούν σε συνιδιοκτήτες με τους αγγλους και τους τούρκους.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η εθνική πολιτική στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ως κεντρικό και πρωταρχικό στόχο της την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την ενίσχυση του αμυντικού μετώπου Θράκης – Αιγαίου – Κύπρου. Αντί αυτού όμως , όλες οι ελλαδικές πολιτικές δυνάμεις ασχολούνται με διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Αττική .
Στη Κύπρο επίσης επικρατεί νεκρική σιγή . Η πατρίδα εγκαταλείπεται στην μοίρα της και στις ορέξεις των ισχυρών που υπερίπτανται στους ουρανούς της και περιπλέουν στις θάλασσες της. Αυτό το σκηνικό αν συνεχιστεί , μαζί με την οικονομική υποβάθμιση της Κύπρου , θα φέρει πολλά δεινά και θλίψη μεγάλη στη πατρίδα.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.