Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το κυπριακό οδεύει προς συνεκμετάλλευση και συγκυριαρχία

Προ του 1974 οι νατοϊκές ανάγκες επέβαλλαν το “κλείσιμο” του κυπριακού. Τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης με την οποία πολλοί συναίνεσαν και συνεργάστηκαν είναι γνωστά. Σχεδόν η μισή Κύπρος υπό κατοχή , ο εποικισμός , η προσφυγιά , οι αγνοούμενοι , οι νεκροί και ο κίνδυνος της τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου να αυξάνεται , υποβοηθούμενος από την ενδοτικότητα του κυπριακού και ελλαδικού κατεστημένου.
Οι τωρινές συνθήκες και οι νατοϊκές ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου , ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ , επιβάλλουν και πάλι ένα κατ' επείγον “κλείσιμο” του κυπριακού.
Η Τουρκία γνωρίζοντας τις νατοϊκές ανάγκες παίζει τέλεια το παιχνίδι της . Προσπαθεί να παρεμβάλει εμπόδια στην εξόρυξη του φυσικού αερίου για να κερδίσει πλούσια δώρα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Όσοι νομίζουν ότι το Ισραήλ θα αντιτάξει στην Τουρκία , ανυποχώρητη αντίσταση για να αποκτήσουν ρευστότητα οι κυπριακές τράπεζες από την εκμετάλλευση των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ ( πρόταση Λιλλήκα) κάνουν μεσάνυχτα. Το Ισραήλ θέλει να συνεκμεταλλευθεί με την Κύπρο τα συνορεύοντα οικόπεδα των ΑΟΖ , με τις λιγότερες τριβές και με μηδενικές απώλειες. Το αυτό επιθυμούν και οι Αμερικανοί και οι άγγλοι που προσδοκούν σε επιπλέον οφέλη από την παρουσία των στρατιωτικών βάσεων στο νησί.
Άλλο ένα αρνητικό δεδομένο είναι η απουσία της Ελλάδος από την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και η ατολμία της πολιτικής ηγεσίας της να προβεί στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και στην αναβάθμιση της άμυνας της , που θα της επιτρέψει να διαδραματίσει σημαίνοντα και εθνικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συνεπώς το “κλείσιμο” του κυπριακού θα γίνει με την απουσία της Ελλάδος και την παρουσία των τούρκων , των άγγλων , των αμερικανών και των ισραηλινών. Στόχος αυτού του “κλεισίματος” θα είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των ΑΟΖ της περιοχής.
Οπότε το ζητούμενο είναι μια μορφή ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ και ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ . Συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ με τους τούρκους κατακτητές ( δήθεν με τους τουρκοκύπριους ) και συγκυριαρχία με ή χωρίς λύση.
Η συγκυριαρχία με λύση ίσως περάσει από πολυμερείς διασκέψεις με στόχο την επιβολή μιας συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας (Αναστασιάδης) , ενώ η συγκυριαρχία χωρίς λύση σημαίνει την αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος με το απευθείας εμπόριο Ε.Ε και κατεχομένων με αντάλλαγμα την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και την αποσπασματική ανταλλαγή ή το ξεπούλημα των προσφυγικών περιουσιών στους τούρκους (Γραμμή Χριστόφια και ΑΚΕΛ που ενδέχεται να διοχετευθεί στην υποψηφιότητα Μαλά ) .
Βέβαια το ενδοτικό κατεστημένο ανακάλυψε ήδη και προωθεί δια του αρχιεπισκόπου την νέα πατέντα του πατριωτισμού. Δεν θα αναγνωρίσουμε λεέι εμείς οι Έλληνες της Κύπρου κράτος στους τούρκους. Έτσι η αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος περνά αθόρυβα και προ πάντων πατριωτικά.
Οδηγούν την πατρίδα στο ξεπούλημα με την σύμφωνη γνώμη της ολιγαρχίας του πλούτου και κυρίως των τραπεζών που επείγονται να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ.
Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η αποστρατικοποίηση με την παρουσία των “κυρίαρχων” αγγλικών βάσεων , στα πλαίσια μιας αναμενόμενης λύσης , τότε θα αρχίσει μια νέα προσφυγιά και νέοι ανελέητοι διωγμοί των Ελλήνων. Προσφυγιά υπό την πίεση των τουρκικών μεταναστευτικών ορδών αφενός και διωγμοί των “ενοχλητικών” Ελλήνων αφετέρου από την επέκταση της αγγλικής παρουσίας σε ολόκληρη την Κύπρο για χάρη της ασφάλειας.
Το “κλείσιμο” του κυπριακού αυτή τη φορά , θα διενεργηθεί με την συμμετοχή του λαού που θα πορεύεται πίσω από τους ηγέτες του για να αλαλάζει όταν θα ¨ανοίγει το Βαρώσι” , όταν θα ξεπουλιέται η ΑΟΖ για να ενισχύεται η ρευστότητα των τραπεζών , όταν θα μας επιβληθεί η αποστρατικοποίηση , όταν θα στήνονται οι τουρκο-ρωμαίικοι μηχανισμοί επιβολής της τάξεως και σε άλλα παρόμοια.
Ο λαός θα καταλάβει το λάθος του , όταν η ομίχλη της θλίψης θα αρχίσει να σκεπάζει τη πατρίδα.
Για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη , καλώ τους Έλληνες που δεν έχει θολώσει το μυαλό τους από τον φόβο ή από τα ψέματα των προσκυνημένων να στρατευθούν στο μόνο  ασυμβίβαστο και απροσκύνητο κόμμα των Ελλήνων , στο Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , για να δώσουμε τον αγώνα της απελευθέρωσης , έχοντας στο νου μας αυτό που είχαν και οι παμμέγιστοι ήρωες του 1821: Ή ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ Η ΝΑ ΧΑΘΟΥΜΕ .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.