Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το Ισραήλ επιδιώκει αναθέρμανση των σχέσεων του με την Τουρκία


Το Ισραήλ επιθυμεί την αναθέρμανση των στρατηγικών  σχέσεων του με την Τουρκία δηλώνοντας δια στόματος Νετανιάχου πως "Με την Ελλάδα είχαμε μόνο απλές διπλωματικές σχέσεις και με την Κύπρο σε επίπεδο προξενείων. Η βελτίωση των σχέσεων μας με την Ελλάδα είναι "συμπτωματική" .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές του ΕΔΗΚ το λέγαμε από την αρχή , πως η διατάραξη των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας επέχει θέση περιορισμένης επιφανειακής δόνησης που δεν αγγίζει τα βαθύτερα γεωστρατηγικά στρώματα συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών .
Η Τουρκία χωρίς την στήριξη του Ισραήλ και του σιωνισμού κατ' επέκταση , είναι ένα τίποτα. Το τουρκικό κράτος της βίας , που επιβάλλει μια “ταυτότητα” στον εθνικώς ανομοιογενή πληθυσμό της θα καταρρεύσει θεαματικά , χωρίς την στήριξη του σιωνισμού σε όλα τα επίπεδα.
Το Ισραήλ γνωρίζει επίσης , ότι η εναντίωση του προς την Τουρκία δημιουργεί ένα γιγάντιο πανισλαμικό μέτωπο που δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει.
Με αυτά τα δεδομένα , το Ισραήλ θεωρεί τις σχέσεις του με την Κύπρο και την Ελλάδα μόνο περιστασιακές ή σχέσεις εξυπηρετικές της στρατηγικής σχέσης του με την Τουρκία.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι , πως η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν να στηρίξουν την ασφάλεια τους στην επισφαλή και επικίνδυνη σχέση τους με το Ισραήλ. Το έθνος οφείλει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και να ατσαλώσει το μέτωπο Θράκης – Αιγαίου – Κύπρου αν θέλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την κυριαρχία του σε ξηρά , θάλασσα και αέρα.
Οι διάφοροι πληρωμένοι καθηγιτίσκοι και ψευτοδιανοούμενοι της δεξιάς- ακροδεξιάς καλά κάνουν να κόψουν τον “χαβά” της ελληνο-ισραηλινής φιλίας.
Όσο για τον κυπριακό ελληνισμό , ας ανοίξει τα μάτια του να δει πως κατάντησαν την Κύπρο αυτοί που άφησαν να καταρρεύσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Ελλάδα , για να αναγορεύσουν παροχέα ασφαλείας στη περιοχή , το Ισραήλ και τους συνεταίρους του.
Αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ , σημαίνει επιβολή συνθηκών συνεκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ με τους τούρκους , χωρίς να αποκλείεται και η παρεμβολή των άγγλων , δια της αναβάθμισης των αγγλικών βάσεων σε κυρίαρχο κρατίδιο.
Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης , είναι η πανεθνική άμυνα που θα στηριχθεί πάνω στην ισχυρή οικονομία της κοινωνίας. Τούτο σημαίνει απόρριψη των μνημονίων και γκρέμισμα του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου , συντριβή του κρατικισμού και κάθε μορφής παρασιτισμού.
Ο εθνικοκοινωνισμός είναι ο μοναδικός δρόμος ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας και επαύξησης της εθνικής ισχύος.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.