Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Χάσαμε τη μάχη του 1974. Ο πόλεμος συνεχίζεται

Σαν σήμερα το 1974 ξεκίνησε η δεύτερη εισβολή και προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων όπου και ολοκλήρωσαν την κατάληψη του 40% του εδάφους της Κύπρου. Η Καρπασία , η Μόρφου , η Αμμόχωστος έπεφταν στα χέρια των τούρκων εισβολέων όταν η κεντρική διοίκηση , πολιτική και στρατιωτική , τηρούσε κατά γράμμα την εκεχειρία.
Οι υπερασπιστές της πατρώας γης , έδωσαν τον αγώνα της τιμής , εγκαταλελειμμένοι και αβοήθητοι, γράφοντας με το αίμα τους σελίδες δόξας και μεγαλείου. Η μάχη της ΕΛΔΥΚ θα μείνει χαραγμένη στην ιστορική μνήμη του έθνους ως η μάχη των Θερμοπυλών της Κύπρου. Αλλά και οι μάχες των ένδοξων πολεμικών ταγμάτων της ΕΟΚΑ Β κατά των διάσπαρτων πάνοπλων τουρκικών θυλάκων , αξίζει να μνημονευθούν , καθότι απέτρεψαν την ολοκληρωτική απώλεια της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας επί της επικράτειας της και συνέβαλαν στη παραμονή του ελληνισμού στα χώματα του.
Η επιτυχία της τουρκικής εισβολής του 1974 οφείλεται στην προδοσία της ηγεσίας σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής , ο πολιτικός που υπέγραψε την Ζυρίχη μαζί με τον ρασοφόρο ολετήρα Μακάριο , κτύπησε για άλλη μια φορά την Κύπρο εγκαταλείποντας την στους Τούρκους σφαγείς , με την κατάπτυστη εκείνη ρήση “η Κύπρος κείται μακράν”.
Η δεύτερη εισβολή ολοκλήρωνε το σχέδιο της συγκέντρωσης των τουρκοκυπρίων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη , για να τεθεί έκτοτε σε εφαρμογή η εξέλιξη αυτού του σχεδίου στην προσπάθεια συγκυριαρχίας και ολοκληρωτικού ελέγχου της Κύπρου από τους τούρκους.
Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την συνωμοσία εις βάρος της Κύπρου και του ελληνισμού με την συμμετοχή ντόπιων καθαρμάτων σε πολιτικά και διοικητικά πόστα . Αυτή η συνωμοσία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η οικονομική λεηλασία της Ελλάδος και της Κύπρου που ετοιμάζεται στοχεύσει στην καταστροφή των δύο κρατών του ελληνισμού δια της συρρίκνωσης της εθνικής κυριαρχίας με απρόβλεπτες δραματικές συνέπειες.
Η τρίτη εισβολή είναι ήδη σε εξέλιξη. Οι εθνικές λαϊκές δυνάμεις καλούνται να δώσουν τη μάχη ενάντια στις ροπές της εθνικής αποσύνθεσης , να εξουδετερώσουν τους προδότες και να σφυρηλατήσουν ένα λαϊκό εθνικοκοινωνικό μέτωπο , ενάντια στις ρυπαρές ολιγαρχίες , ικανό να ασκήσει απόλυτη λαϊκή κυριαρχία στο εσωτερικό μέτωπο για να βελτιώσει τις προϋποθέσεις του αγώνος υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα μέτωπα.
Χάσαμε τη μάχη του 1974. Αναδείξαμε όμως Θερμοπύλες. Και εκεί που υπάρχουν Θερμοπύλες υπάρχουν και Πλαταιές. Εκεί θα συναντηθούμε ξανά τούρκοι σφαγείς , εμείς που αρνούμαστε κάθε είδους διαπραγμάτευσης μαζί σας , γιατί θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη πατρίδα μας , εκεί στις νέες Πλαταιές της Κύπρου , στο κάμπο της Μεσαρκάς και στη Κερύνεια , στη μεγάλη μάχη της απελευθέρωσης.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.