ΛΟΥΚΑΣ ΣΥΑΥΡΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2013
ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Προεδρικές εκλογές του 2013. Τα κόμματα του ενδοτικού και πλουτοκρατικού κατεστημένου στήνουν το νέο σκηνικό για να υφαρπάξουν ξανά την εξουσία από το λαό και να την χειριστούν σαν ένα μαστίγιο στο σβέρκο του.
Στόχος τους είναι :
Να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την ενδοτική και προδοτική πορεία στο εθνικό θέμα .
Να στηρίξουν τους τραπεζίτες υποθηκεύοντας την εργασιακή δύναμη του λαού και ξεπουλώντας τον εθνικό πλούτο.
Να διασφαλίσουν την σχέση της πολιτικής ολιγαρχίας -κομματοκρατίας με την ολιγαρχία του πλούτου και των τραπεζών.
Να παρατείνουν το πελατειακό σύστημα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού , που ακυρώνει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και συρρικνώνει στο έπακρο τα συμφέροντα της παραγωγικής βάσης .
Να συνεχίσουν το ισχύον μονοκεντρικό αντιλαϊκό και ισοπεδωτικό φορολογικό σύστημα.
Να μετατρέψουν την εθνική κοινωνία σε πολυφυλετικό – πολυπολιτισμικό σύμφυρμα.
Να κρατήσουν την αλλοτριωμένη παιδεία συνδεδεμένη με τα ποταπά συμφέροντα τους , παρατείνοντας την αποκοπή μας από τις αρχαιοελληνικές ρίζες και τα μεγάλα οράματα της φυλής μας.
Να συνεχίσουν να χειρίζονται ιδιοτελώς την εξουσία σε ένα κόσμο διαφθοράς , αναξιοκρατίας , ναρκωτικών , δουλεμπορίας , εγκληματικότητας.
Να διαιωνίζουν το υπέρογκο παρασιτικό-πελατειακό κράτος εις βάρος της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας.
Να κλείνουν τα μάτια στην παράνομη εργασία και στη λαθρομετανάστευση και να εξαναγκάζουν τον κύπριο άνεργο να εγκαταλείπει την Κύπρο.
Να συμπεριφέρονται υποτακτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τηρούν σιγή στους ληστρικούς μηχανισμούς της Ευρωζώνης.
Να προετοιμάσουν το λαό να δεχθεί τον ζυγό της τρόικας και του μνημονίου για να συντηρηθούν τα πριγκιπικά δικαιώματα που επέβαλε ο δημοσιοϋπαλληλικός συνδικαλισμός και να καλυφθεί η χασούρα των τραπεζιτών και των ολίγων ομολογιούχων.
Να προωθήσουν την συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ με τους τούρκους κατακτητές.
Να αναβαθμίσουν τις αγγλικές κατοχικές βάσεις .
Να παραδώσουν την ασφάλεια της Κύπρου στο Ισραήλ και να μεταφέρουν την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση στη πατρίδα μας.
Να σύρουν την Κύπρο ρακένδυτη και αλυσοδεμένη στη προδοσία της συγκυριαρχίας με τους τούρκους.
Η συγκυρία της οικονομικής κρίσης συναντιέται και συμπλέκεται με την μακρά ενδοτική και προδοτική γραμμή στο εθνικό θέμα. Προκειμένου να στηρίξουν τις τοξικές τράπεζες και το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα της ολιγαρχίας , είναι αποφασισμένοι να ξεπουλήσουν την πατρίδα.
Η ολέθρια , ύπουλη και προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης που εγκαινιάσθηκε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ,τείνει να εφαρμόσει στη πράξη , πίσω από το παραπέτασμα των συνομιλιών ,ένα σχέδιο χειρότερο από εκείνο του Ανάν , παρακάμπτοντας την όποια απόφαση του κυπριακού ελληνισμού , που στο τέλος θα βρεθεί δέσμιος τετελεσμένων γεγονότων.
Μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις κάθε συμβιβασμός ,κάθε αδράνεια , κάθε υποχώρηση , κάθε συνεργασία με το μετά-αποικιακό ενδοτικό και πλουτοκρατικό κατεστημένο , ισοδυναμεί με εγκατάλειψη και προδοσία του λαού και της πατρίδος.
Συμμετέχουμε στις προεδρικές εκλογές της κυπριακής δημοκρατίας του 2013 , με υποψήφιο τον Λουκά Σταύρου , προτάσσοντας για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Κύπρου , ένα πρόγραμμα εθνικοκοινωνικής αντεπίθεσης , ενάντια στην εκμετάλλευση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας , ενάντια στη συγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στα χέρια μιας αδίστακτης και διαπλεκόμενης ολιγαρχίας που υποκλίνεται στα ξένα συμφέροντα , που προωθούνται μέσα από την παγκοσμιοποίηση , ενάντια στον ενδοτισμό που παρατείνει τα δεσμά της σκλαβωμένης πατρίδος.
Κατερχόμαστε σε αυτές τις εκλογές σε ένα άνισο αγώνα κατά της ολιγαρχικής δικτατορίας με την εικονική δημοκρατία που φιμώνει τη φωνή μας , με στόχο να ορθώσουμε ένα ισχυρό οχυρό αντίστασης και σύγκρουσης με το κατεστημένο και κορυφαίο όραμα την απελευθέρωση της γης μας από τους κατακτητές και την οικοδόμηση μιας δίκαιης εθνικοκοινωνικής πανελλήνιας πολιτείας , που θα ξαναδώσει στο ηγεμονικό έθνος των Ελλήνων την ρώμη και το μεγαλείο.
Ο αγώνας τούτος που άρχισε από λίγους ασυμβίβαστους Έλληνες , μια μέρα θα γίνει θυελλώδης ατσάλινος χείμαρρος που θα συντρίψει στο πέρασμα του τα χάρτινα σχέδια των μειοδοτών.
ΟΡΘΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΙΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ) :
1. Βάση του κυπριακού είναι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και άσκησης της κυριαρχίας της Κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη από τούρκους και άγγλους , επικράτεια της.
2. Καταγγελία απεχθούς κατακτητικού συντάγματος Ζυρίχης και συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.
3. Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας με λαϊκή συμμετοχή στη διαμόρφωση του.
4. Ενιαίος ελληνικός στρατός με ένα πανεθνικό υπουργείο αμύνης. Ένα έθνος , μια σημαία , ένας στρατός.
5. Συμμετοχή αντιπρόσωπων του κυπριακού ελληνισμού στην ελληνική βουλή και του λαού της Ελλάδος στην κυπριακή βουλή.
6. Διακοπή των συνομιλιών. ¨Όχι στην επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε – κατεχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
8. Πρόταση προς τους τουρκοκυπρίους (εκτουρκισθέντες μουσουλμάνοι) για αποσύνδεση τους από τον τουρκικό επεκτατισμό και επανένταξη τους ως απλών και ισότιμων πολιτών στην κυπριακή δημοκρατία που θα αποσύσει τα άχθη της Ζυρίχης και την διαχωριστική λογική της. Επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και των ε/μ μετοίκων στις δικές τους. Η συνέχιση της διασύνδεσης τους με τον τουρκικό επεκτατισμό αναιρεί δια παντός το αξίωμα του πολίτου της κυπριακής δημοκρατίας .
9. Κατάργηση των αγγλικών βάσεων.
10. Διμερείς αμυντικές συμμαχίες με χώρες της Ε.Ε αλλά και εκτός αυτής (Ρωσία) με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Όχι στη στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ( μνήμη Κίσσιγκερ , υπαγωγή της Κύπρου στη ζώνη επιρροής του Ισραήλ, μεταφορά της αραβο-ισραηλινής σύρραξης στη Κύπρο, αναβάθμιση του ανθελληνικού ρόλου των αγγλικών βάσεων , αποκλεισμός συμμαχιών και σχέσεων με χώρες της Ε.Ε και με την Ρωσία κλπ )
11. Διπλωματικός αγώνας σε διεθνές πεδίο για άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για σεβασμό της Κ.Δ και άμεση αποχώρηση της από την Κύπρο ως και εγκατάλειψη των επεκτατικών της σχεδίων με την χρησιμοποίηση των τουρκοκυπρίων.
12. Ειδική φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου για την ενίσχυση της άμυνας.
13. Συστηματική έρευνα για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και ποινική δίωξη για απόκρυψη στοιχείων ή παρεμπόδιση της έρευνας. .
14. Προετοιμασία για ένοπλη σύγκρουση με την κατοχή προς επέκταση της κυριαρχίας της Κ.Δ στην κατεχόμενη επικράτεια της.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
1. Υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας από την παρασιτοκρατία που εκδηλώνεται στο υπέρμετρο κράτος αφενός και στο ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αφετέρου. Φαινόμενα παρασιτοκρατίας παρατηρούνται και σε πελατειακές κοινωνικές παροχές.
2. Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που θα ενισχύει τη παραγωγή .
3. Κοινωνικοποίηση (όχι ιδιωτικοποίηση) των ημικρατικών οργανισμών μέσα από ένα διαφανές σύστημα συμμετοχής του λαού σε κοινωνικές επιχειρήσεις που δεν θα συμμετέχουν ξένοι.
4. Οι προβληματικές τράπεζες να αφεθούν να καταρρεύσουν και να κατασχεθεί η περιουσία τους προς διάσωση των καταθέσεων των πολιτών . Οι ένοχοι του τζογαρίσματος των κοινωνικών αποταμιεύσεων να κάτσουν στο σκαμνί και να αντιμετωπίσουν τις ποινές της δήμευσης της περιουσίας της έγκλειστης κοινωνικής εργασίας και της ισόβιας εξορίας μετά την έκτιση της ποινής.
5. Κατάργηση της ΑΤΑ. Μείωση του εφάπαξ κατά 50% , Μείωση μισθών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων , σταθεροποίηση του μέσου μισθού και αύξηση του κατώτερου. Κατάργηση προνομίων και πολλαπλών συντάξεων. Ολική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκέντρωση υπηρεσιών και συρρίκνωση της γραφειοκρατίας .
6. Κατεδάφιση του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της τραπεζιτικής τοκογλυφίας. Προστασία του λαού από τις κατασχέσεις , πάγωμα των χρεών του επιχειρηματικού κόσμου και διαγραφή των χρεών των αγροτών ( η γη είναι υπό την υψηλή κυριαρχία και προστασία του έθνους).
7. Παροχή της αγροτικής γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
8. Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
9. Εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
10. Αυτάρκεια στην κτηνοτροφική παραγωγή με αφορολόγητη πρώτη ύλη και λοιπά ενισχυτικά μέτρα.
11. Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
1. Δήμευση της
περιουσίας όσων παρέχουν εργασία και
στέγη σε λαθρομετανάστες και άμεση
εξορία.
2. Δήμευση περιουσίας σε όσους δίνουν εργασία σε λαθρομετανάστες και μεταβίβαση των επιχειρήσεων τους στους νόμιμους εργάτες αυτής.
3. Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών με έξοδα δικά τους τα οποία θα προκύπτουν από καταναγκαστική εργασία σε τομείς κοινωνικής ωφέλειας.
4. Επιβολή του νόμου κατά των λαθρομεταναστών με την συνδρομή ενόπλου πολιτοφυλακής και κοινού συντονισμού δράσης με την αστυνομία.
5. Δήμευση περιουσιών , διαπόμπευση και καταναγκαστική εργασία σε όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.
6. Έλεγχος των συνόρων και αντιμετώπιση ως εισβολέων των παρανόμως εισερχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και επάνοδος της εμπολέμου καταστάσεως προς τις δυνάμεις κατοχής της Κύπρου προς άμεση ανακοπή της σχεδιασμένης λαθρομετανάστευσης εκ των κατεχομένων.
8. Ένταξη της περιοχής που ελέγχεται από τις αγγλικές βάσεις Δεκελείας στην επικράτεια και τον έλεγχο της κυπριακής δημοκρατίας ώστε να κλείσει οριστικά αυτή η πύλη εισόδου λαθρομεταναστών υπό την ανοχή των Βρετανών κατακτητών.( Εννοείται πως η πράξη αυτή θα συνοδευτεί με καταγγελία των βρεττανών στην Ε.Ε., για υπονόμευση της ασφάλειας της κυπριακής δημοκρατίας και άρνηση σεβασμού του κεκτημένου της Σένγκεν).
9. Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για οριοθέτηση μεταναστών από χώρες αυτής λόγω του προβλήματος κατοχής που αντιμετωπίζει η Κύπρος.
2. Δήμευση περιουσίας σε όσους δίνουν εργασία σε λαθρομετανάστες και μεταβίβαση των επιχειρήσεων τους στους νόμιμους εργάτες αυτής.
3. Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών με έξοδα δικά τους τα οποία θα προκύπτουν από καταναγκαστική εργασία σε τομείς κοινωνικής ωφέλειας.
4. Επιβολή του νόμου κατά των λαθρομεταναστών με την συνδρομή ενόπλου πολιτοφυλακής και κοινού συντονισμού δράσης με την αστυνομία.
5. Δήμευση περιουσιών , διαπόμπευση και καταναγκαστική εργασία σε όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.
6. Έλεγχος των συνόρων και αντιμετώπιση ως εισβολέων των παρανόμως εισερχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και επάνοδος της εμπολέμου καταστάσεως προς τις δυνάμεις κατοχής της Κύπρου προς άμεση ανακοπή της σχεδιασμένης λαθρομετανάστευσης εκ των κατεχομένων.
8. Ένταξη της περιοχής που ελέγχεται από τις αγγλικές βάσεις Δεκελείας στην επικράτεια και τον έλεγχο της κυπριακής δημοκρατίας ώστε να κλείσει οριστικά αυτή η πύλη εισόδου λαθρομεταναστών υπό την ανοχή των Βρετανών κατακτητών.( Εννοείται πως η πράξη αυτή θα συνοδευτεί με καταγγελία των βρεττανών στην Ε.Ε., για υπονόμευση της ασφάλειας της κυπριακής δημοκρατίας και άρνηση σεβασμού του κεκτημένου της Σένγκεν).
9. Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για οριοθέτηση μεταναστών από χώρες αυτής λόγω του προβλήματος κατοχής που αντιμετωπίζει η Κύπρος.
ΘΕΣΜΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ :
1. Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας με την συμμετοχή της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών.
2. Θέσμιση των παραγωγικών ενώσεων και αντιπροσώπευση τους στην νομοθετική εξουσία με σύστημα άμεσης δημοκρατίας στη βάση της λαϊκής συνέλευσης και ανακλητής πυραμιδωτής αντιπροσώπευσης.
3. Θέσμιση της λαϊκής συνέλευσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικής ένωσης ως θεμελιώδους αρχής της οργανικής δημοκρατίας απο την οποία εκπηγάζει η λαική εξουσία και κυριαρχία.
4. Θέσμιση του επαρχιακού συμβούλιο με αντιπροσώπους από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις που περιλαμβάνονται στην επαρχιακή αυτοδιοίκηση , που θα ελέγχει το έργο των επαρχιακών βουλευτών και καταθέτει προτάσεις προς υλοποίηση τους. Οι επαρχιακοί βουλευτές υπόλογοι στα επαρχιακά ελεγκτικά συμβούλια .
5. Οι βουλευτές των εργασιακών ενώσεων αναδεικνύονται από τις ίδιες τις ενώσεις και ελέγχονται από αυτές ενώ οι βουλευτές των επαρχιών προτείνονται από πολίτες ή κόμματα , ή τις συνελεύσεις των αντιπροσώπων των τοπικών αυτοδιοικήσεων ,ή κατέρχονται ανεξάρτητοι και ελέγχονται από το επαρχιακό ελεγκτικό συμβούλιο. Σύστημα αντιπροσώπευσης των πανεθνικών παραγωγικών ενώσεων και των επαρχιών στην νομοθετική εξουσία. Οριζόντιο ψηφοδέλτιο στη ψήφιση των επαρχιακών βουλευτών.
6. Κατεδάφιση του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της ολιγαρχίας του πλούτου και δόμηση ενός εθνικολαϊκού δικαίου.
7. Διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος.
8. Προστασία της πολιτικής κοινωνίας από την πολιτική επισκίαση της από την ολιγαρχία του συσσωρευμένου πλούτου.
9. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην ιδιοκτησία των κοινωνικών ενώσεων ( παραγωγικών ενώσεων και τοπικών αυτοδιοικήσεων) . Απαγόρευση σε ξένους ή ανώνυμες εταιρείες να διαθέτουν μέσα ενημέρωσης.
10. Αυστηρό ποινικό δίκαιο σε όσους αντιστρατεύονται το κοινό της πόλεως συμφέρον. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Εισαγωγή των ποινών της δήμευσης περιουσίας , της έγκλειστης κοινωνικής εργασίας και της ισόβιας εξορίας.
11. Προστασία της λαϊκής κυριαρχίας από κάθε μορφή συσσώρευσης και άσκησης εξουσίας από λίγους . Η κοινωνιοκρατία ενάντια στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό που είναι το πολιτικό όργανο της πλουτοκρατίας - τραπεζοκρατίας.
12. Κοσμικό κράτος που θα αποτρέπει κάθε ανάμειξη θρησκευτικών οργανώσεων στην πολιτική .
13. Πολύμορφη στήριξη της φυλετικής συνέχειας του ελληνικού έθνους.
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1. Η παιδεία είναι η άγουσα προς το ήθος και την αρμονία των δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης ως ψυχοσωματικής υποστάσεως.
2. Ισόρροπη ανάπτυξη των φυσικών δυνατοτήτων με κορυφαία την νόηση . Καλλιέργεια γνωσιολογικής , αισθητικής , ηθικής και πολιτικής συνείδησης με σκοπό το ζην κατά φύσιν και γνώσιν εαυτού.
3. Εισαγωγή στην ελληνική κοσμοθέαση ή στον αρχαιοελληνικό διάκοσμο.
4. Τεχνολογική κατάρτιση και επαγγελματικός προσανατολισμός .
5. Αρχαία ελληνικά από το δημοτικό .( η γλώσσα είναι η πύλη προς την ξεχασμένη αρχαιοελληνική γνώση και δράση ).
6. Επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων σε σχέση με την ζήτηση εργασίας ώστε να περιοριστεί η δομική ανεργία.
7. Διασύνδεση της εκπαίδευσης με μακρόπνοα προγράμματα ανάπτυξης και ενίσχυσης της παραγωγής.
8. Κλασσικός αθλητισμός .
9. Σχολή πολιτικών ευέλπιδων που θα εδράζεται στην ελληνογνωσία.
10. Πανεπιστήμιο ελληνικών σπουδών και πολιτικών ηγητόρων που θα δέχεται φοιτητές από όλο τον πλανήτη.
11. Ενίσχυση της έρευνας.
12. Δια βίου μάθηση και πολιτισμική αναβάθμιση της κοινωνίας μέσα από την στήριξη εργαστηρίων τέχνης.
13. Ποιοτική αναβάθμιση των κρατικών μέσων ενημέρωσης και προβολή μέσω αυτών, του ελληνικού πολιτισμού.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :
1. αναλογικό σύστημα φορολόγησης σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα .
2. Πολυκεντρικό φορολογικό σύστημα με βάση την τοπική και επαρχιακή αυτοδιοίκηση .
3. Συμμετοχή των επαρχιακών αυτοδιοικήσεων στον κεντρικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό του κράτους με δικαίωμα ελέγχου στα έξοδα του κεντρικού κράτους.
4. Απαλλαγή από την άμεση φορολογία σε άπορους , σε πολύτεκνους με μειωμένα εισοδήματα και λοιπούς αναξιοπαθούντες καθ' υπόδειξη και ευθύνη των τοπικών αυτοδιοικήσεων.
5. Κατάργηση όλων των επαχθών για την παραγωγική κοινωνία προνομίων που επέβαλε η μονοκρατορία του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού σε σχέση με την διαπλοκή με το πελατειακό κομματοκρατικό σύστημα.
5. Η έμμεση φορολογία πρέπει να απευθύνεται στοχευμένα στο πλούτο και όχι να κτυπά τα λαϊκά στρώματα.
6. Πόθεν έσχες στα μεγάλα εισοδήματα και στο συσσωρευμένο πλούτο.
7. Μηδενική φορολογική σε μικροεπιχειρήσεις παραγωγικής βάσης και εξαγωγής παραγομένων προϊόντων.
8. Κρατικός έλεγχος των τραπεζών με γνώμονα την ενδυνάμωση της εθνικής οικονομίας και φορολόγηση των κερδών τους.
ΑΟΖ -ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ :
1. Λαϊκή συμμετοχή στις επενδυτικές διαδικασίες και στην συνολική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου υπό την εποπτεία του κράτους.
2. Κατεύθυνση αγωγού μέσω Ελλάδος προς Ευρώπη ώστε να αντληθούν όλα τα γεωπολιτικά οφέλη του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
3. Ενιαία ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου.
4. Επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας .
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
1. Αντιμετώπιση των ναρκωτικών ως ασύμμετρης απειλής κατά του έθνους . Εφαρμογή του ειδικού ποινικού κώδικα για την διαφθορά.( δήμευση περιουσίας – έγκλειστη καταναγκαστική εργασία – ισόβια εξορία )
2. Προγράμματα απεξάρτησης .
3. Προστασία χρηστών που εντάσσονται σε προγράμματα απεξάρτησης από ιατροφαρμακευτικά κυκλώματα εκμετάλλευσης .
4. Συνεχής ενημέρωση των νέων στο σχολείο και στο στρατό , ενάντια στα ναρκωτικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Αυστηρότατες ποινές στους παιδεραστές.
2. Προστασία της πολύτεκνης οικογένειας.
ΥΓΕΙΑ
1. Εθνική στρατηγική στο τομέα της υγείας μαζί με την Ελλάδα για απεξάρτηση από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
2. Προστασία του λαού από κυκλώματα και νοοτροπίες εκμετάλλευσης της υγείας.
3. Η δωρεάν παροχή υγειονομικών υπηρεσιών αποτελεί το θεμέλιο του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής αναδιανομής του πλούτου.
4. Προληπτική ιατρική.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Ύπατο συμβούλιο πανελλήνων με την συμμετοχή αντιπροσώπων από τα δύο κράτη , τον απόδημο και τον σκλαβωμένο ελληνισμό για την χάραξη κοινής στρατηγικής στα μεγάλα ζητήματα του έθνους.( οικονομική αυτοδυναμία, ανεξαρτησία Βορείου Ηπείρου, Διεκδίκηση του Μοναστηρίου που βρίσκεται υπό τη κατοχή των Σκοπίων, επανελλήνιση του Πόντου και της Ιωνίας κλπ) .
2. Πανελλήνιο εθνικοκοινωνικό μέτωπο με πανευρωπαϊκές διασυνδέσεις.
3. Ναι στην Ευρώπη των εθνών , όχι στην Ευρώπη των τοκογλύφων και των εξωευρωπαϊκών εξαρτήσεων.
4. Καλές σχέσεις Ε.Ε με ένα αραβικό κόσμο ελεύθερο από τα δεσμά του αμερικανο-σιωνισμού.
5. Ναι στην έρευνα για ασφαλή πυρηνική ενέργεια.
6. Όχι στην καπιταλιστική τρομοκρατική ψευδο-οικολογία.
7. Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή έρευνα του διαστήματος.
8. Όχι στη κατοχύρωση του τουρκικού γενοκτονικού κράτους δια της ένταξης του στην Ε.Ε.
ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ:
1. Όχι στη τρόικα και το μνημόνιο.
2. Εγκατάλειψη των προβληματικών τραπεζών για χρεοκοπία και κατάσχεση των περιουσιών τους από το κράτος προς εξασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών σύμφωνα με την αρχή του πόθεν έσχες.
3. Κοινωνικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.
4. Κατάργηση επιδοτήσεων των κομμάτων.
5. Δημιουργία παραγωγικών ενώσεων με την βοήθεια του κράτους και θεσμιση του πανεθνικού βουλευτικού οργάνου των παραγωγών που θα θέσει επί τάπητος νέες ιδέες , νέες προτάσεις για την ενδυνάμωση της παραγωγής και την ανάπτυξη .
6. Γη στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
7. Φορολογική απαλλαγή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προς νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
8. Μηδενική φορολόγηση σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και στη ντόπια παραγωγή με την οποία συνδέονται.
9. Κτύπημα των μονοπωλίων και των καρτέλ.
10. Αυστηρός περιορισμός των κρατικών εξόδων .
11. Πόθεν έσχες στον συσσωρευμένο πλούτο και άμεση φορολόγηση του .
12. Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στα πλλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
13. Μειωμένη φορολόγηση σε επιχειρήσεις και παροχή λοιπών κινήτρων για απορρόφηση ντόπιων ανέργων.
14. Δημιουργία κρατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση και την αγροτιά μέσα από την οποία θα διοχετευθούν τυχών δάνεια από Ρωσία ή αλλαχού.
15. Σεισάχθεια. Διαγραφή χρεών προς τους αγρότες και πάγωμα χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
16. Απαίτηση από την Ε.Ε για πλαφόν εισόδου κοινοτικών εργατών στη Κύπρο λόγω της καταστάσεως της κατοχής και των κινδύνων που συνεπάγει αυτή σε περίπτωση αύξησης της ντόπιας ανεργίας και μετανάστευσης του ντόπιου εργατικού δυναμικού.
17. Αυστηρή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης εργασίας .
18. Μείωση του ΕΦΑΠΑΞ κατά 50% τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
19. Κατάργηση προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων.
20. Μείωση μισθών των σε υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και προστασία του μέσου μισθού καθώς και αύξηση του χαμηλού μισθού.
21. Κατάργηση της ανισότητας της ΑΤΑ.
22. Κατάργηση των πολυσυντάξεων και ολοκληρωτική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία.
23. Συστράτευση με άλλες χώρες της Ε.Ε για διεκδίκηση ανακύκλωσης πλεονασμάτων μέσω κρατικών τραπεζών που θα ενισχύουν την εθνική παραγωγή και ανάπτυξη με εναλλακτική επιλογή τον απεγκλωβισμό από την υποτέλεια στην Ευρωζώνη.
24. Σύγκρουση στους δρόμους κατά των δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχικής πλουτοκρατικής τυραννίας που παραδίδει την κοινωνία και τη πατρίδα στους ξένους τοκογλύφους.
ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και συνιστώσες εθνικιστικές δυνάμεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.