Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η αναγκαιότητα του ενιαίου ελληνικού στρατού για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ μας

Τα σχέδια του Ισραήλ για επίθεση κατά του Ιράν πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία του τόπου σχετικά με το βάθος των σχέσεων που επιχειρούνται με αυτή την άκρως επιθετική χώρα που κατέχει ταυτόχρονα την γη των Παλαιστινίων.
Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ θα πρέπει να αφορούν μόνο στη συνεργασία επί των γειτνιαζόντων οικοπέδων των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και να μην προχωρήσουν σε στρατιωτική συμμαχία ή σε παραχώρηση της ασφάλειας της Κύπρου στους ισραηλινούς.
Οποιοδήποτε λάθος σε αυτό το ζήτημα δυνατόν να μετατρέψει την Κύπρο σε πεδίο σύγκρουσης της αραβο-ισραηλινής αντιπαλότητας με δραματικές συνέπειες για τον λαό μας.
Φυσικός σύμμαχος της Κύπρου είναι η Ελλάδα. Μόνον η Ελλάδα μπορεί να παράσχει ασφάλεια στην Κύπρο και στην ΑΟΖ της , με την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων της στο νησί.
Καμία επένδυση δεν θα πατά σε γερά θεμέλια αν δεν διασφαλιστεί πρώτα η εθνική άμυνα. Αντί λοιπόν να σκέφτεστε πως να ανακεφαλαιοποιήσετε τους τοκογλύφους , σκεφτείτε πως να συνδέσετε την άμυνα της Κύπρου με την ελληνική άμυνα , σκεφτείτε την πρόταση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ , για ενιαίο ελληνικό στρατό.
Πρωταρχική και υψίστης σημασίας οικονομική επένδυση τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι επένδυση στην εθνική άμυνα.
Η εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός , χωρίς την παρουσία του ένδοξου ελληνικού πολεμικού ναυτικού και της θρυλικής πολεμικής μας αεροπορίας με έδρα τη Πάφο.
Ούτε ένα ευρώ στους τραπεζίτες , ούτε ένα ευρώ στους ζημιογόνους ημικρατικούς οργανισμούς.
Βάση της οικονομίας είναι τα κανόνια. Μόνο αν διασφαλίσουμε την εθνική άμυνα θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την ΑΟΖ μας και να αποτρέψουμε σχέδια συνεκμετάλλευσης και συγκυριαρχίας με τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.