Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σκλάβε ,υπάρχει ζωή και έξω από τη φυλακή σου

Στο καπιταλιστικό σύστημα δεν νοείται αυτόνομη παραγωγική διαδικασία. Παντού και πάντοτε πρέπει να υπάρχει η διαμεσολάβηση του τραπεζίτη. Αυτό το σύστημα της δικτατορίας των τραπεζών δεν στέκεται μόνο του , ούτε γεννήθηκε μέσα από τους νόμους της αγοράς ή της φύσης. Αυτό το ληστρικό σύστημα στήθηκε από την εξουσία που οι ίδιοι οι τραπεζίτες ανέβασαν μέσα από μια εικονική δημοκρατία που δίδει στο σκλάβο λαό το ψεύτικο δικαίωμα της ψήφου κατά μακρά τακτά διαστήματα , δηλαδή της επιλογής του αφέντη του μεταξύ των πολλών που προβάλλει και αναδεικνύει η πλουτοκρατία.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως το ξέρουμε δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την στήριξη του πολιτικού συστήματος που εκφράζει τα συμφέροντα τους και ακολουθεί τα κελεύσματα τους.
Όλοι αυτοί οι απεχθείς τύραννοι , πολιτικοί και τραπεζίτες λένε στο λαό πως δεν υπάρχει ζωή έξω από το κλουβί. Έξω από το κλουβί θα σας φάνε τα θηρία , ενώ μέσα στο κλουβί εμείς σας προστατεύουμε. Και ο λαός επειδή ξέχασε τι σημαίνει ελευθερία , υποκείμενος σε μια μακραίωνη σκοταδιστική παιδεία που τον διδάσκει να είναι σκυφτός σκλάβος , τους πιστεύει και τους χειροκροτεί και τους στήνει προτομές , τους συντηρεί σε μούμιες και τους προσκυνά.
Φοβισμένε και αξιοθρήνητε σκλάβε , μπορείς να ζήσεις και έξω από το σιδερένιο κλουβί που σε έριξαν οι πολιτικοί , οι τραπεζίτες , οι πνευματικοί δεσμοφύλακες που θέλουν να ελέγχουν την ψυχή σου .
Φοβισμένε σκλάβε , μπορείς να ζήσεις σε μια πραγματική δημοκρατία , να ορίζεις εσύ τους θεσμούς σου , τις αξίες σου , τους σκοπούς σου. Να καθορίζεις εσύ , μέσα από μια εξουσία που θα σου ανήκει και θα την ελέγχεις , τον κοινωνικό παραγωγικό κύκλο , χωρίς να υπάρχουν οι τραπεζίτες και τα πολιτικά φερέφωνα τους. Μπορείς να επανασυνδεθείς με την ιστορία σου και την ιστορική σου αποστολή , να ξαναβρείς τις πνευματικές σου ρίζες μέσα από μια παιδεία ελληνική , που σημαίνει παιδεία που να θέτει την σκέψη , την αμφιβολία και την έρευνα ως βάση της αντίληψης σου για τον κόσμο .
Για να προχωρήσεις ένα βήμα , για να πάρεις την απόφαση να σπάσεις τα σίδερα της φυλακής σου πρέπει να αναγνωρίσεις πρώτα την ετερονομία σου , να ψηλαφίσεις τις αλυσίδες σου , να αποκτήσεις επίγνωση της άθλιας κατάστασης σου , για να μπεις επιτέλους στην οδό της επανάστασης που σκοπός της δεν είναι να κορέσεις τη πείνα σου και να επιστρέψεις πάλι στο κλουβί σου , αλλά να πραγματώσεις την ελευθερία του προσώπου , την εθνική αυτονομία και την κοινωνική αυτοθέσμιση.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.