Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σχόλια στη δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις προεδρικές εκλογές εκπέμπει κάποια μηνύματα.
Πρώτον : η προπαγάνδα που ασκεί η πλουτοκρατική ολιγαρχία σημειώνει θεαματική επιτυχία.
Πέτυχε μέσα σε κατάσταση κρίσης του καπιταλισμού να αναδείξει δεξιές και φιλελεύθερες πολιτικές επιλογές. Τούτο το αποτέλεσμα είναι βέβαια αλληλένδετο με την αυτοκατάρρευση των αριστερών ιδεολογημάτων και την απορρόφηση τους από το σύστημα.
Η περίπτωση Χριστόφια μαρτυρεί την πλήρη ευθυγράμμιση της λεγομένης αριστεράς με την τραπεζοκρατία και την εκκλησιαστικό-ιδιωτική ολιγαρχία. Ο Χριστόφιας άφησε ασύδοτο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και αντί της φορολόγησης του πλούτου που διατυμπάνιζε, επέλεξε την εύκολη οδό της έμμεσης φορολογίας που κτυπά το σύνολο του λαού προκειμένου να συντηρήσει το υπέρογκο πελατειακό κράτος.
Δεν αναφέρομαι στο εθνικό θέμα διότι σε αυτό ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο είναι συνένοχο στην προδοσία.
Άλλωστε και το ερωτηματολόγιο της έρευνας δεν ασχολήθηκε με το εθνικό θέμα αλλά με το οικονομικό.
Δεύτερο: δεν υπάρχει αντίπαλο δέος στον Αναστασιάδη. Οι θέσεις των προβαλλομένων υποψηφίων δεν διαφέρουν από εκείνες του Αναστασιάδη. Άπαντες συμφωνούν στο ξεπούλημα των πάντων για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Άπαντες ψελλίζουν μια δεξιότροπη θεραπεία της κρίσης οπότε ενισχύουν τον Αναστασιάδη που είναι ο κύριος εκφραστής αυτού του πολιτικού τσαρλατανισμού.
Τρίτο : φαίνεται ότι το οικονομικό ζήτημα θα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτές τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο που η προπαγάνδα της ολιγαρχίας εστιάζει στην αποδοχή του μνημονίου.
Τέταρτο : Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του λαού που διάκειται σκεπτικιστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη που όμως δεν έχει αποκρυσταλλωθεί σε απόφαση κατά της ευρωζώνης και του τοκογλυφικού συστήματος που αυτή αντιπροσωπεύει.

Αυτά τα δεδομένα δυνατόν να αναπτύξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.
Ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί η άνοδος Αναστασιάδη είναι να τεθεί στο λαό μια ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ πρόταση που θα συγκεντρώσει γύρω της δυνάμεις ισχυρής κοινωνικής και εθνικής αντιπολίτευσης στην επερχόμενη λαίλαπα Αναστασιάδη.
Η προσπάθεια του ΕΔΗΚ και της δικής μας υποψηφιότητος είναι να κρατηθεί αναμμένη η φλόγα στις ψυχές , έστω και λίγων Ελλήνων , για απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδος και εθνικοκοινωνική αναθέσμιση.
Κανένας συμβιβασμός με το πολιτικό Ζυριχικό κατεστημένο και με το τυραννικό σύστημα της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.