Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ

Άλλη μια πρωτιά καταγράφει η Κύπρος . Ανάμεσά μας “σαν μια ψιλή κολόνα” ορθώνεται ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος του πλανήτη που δεν είναι άλλος από τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Π. Δημητριάδη.
Είναι ο άνθρωπος ο οποίος βλέπει θετική απόδοση στην οικονομία της Κύπρου με ένα δάνειο που θα ανεβάσει το χρέος πάνω από το 150% του ΑΕΠ και με ένα μνημόνιο που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο για την ενδυνάμωση της ντόπιας παραγωγής.
Όλοι έχουν την εντύπωση πως η τρόικα θα δώσει λεφτά στις τράπεζες και οι τράπεζες θα τα μοιράσουν απλόχερα στο λαό και έτσι θα αρχίσει να γυρίζει ο φωτεινός τροχός της ανάπτυξης όπως στο λούναπαρκ. Αυτό το κόσμο της ευτυχίας και της τρελής χαράς υπόσχονται οι κρατούντες στο λαό.
Στη πραγματικότητα οι τράπεζες θα κλειδώσουν με χίλιες κλειδαριές τα λεφτά που θα πάρουν από την τρόικα . Θα δώσουν κάποια λεφτά στην γνωστή ολιγαρχία του πλούτου και τα υπόλοιπα θα περιμένουν να τα “επενδύσουν” σε ομόλογα του κράτους , το οποίο θα αναγκαστεί να εκδώσει για να τα μοιράσει σε εργολάβους και για να θρέψει το υπέρογκο δημόσιο. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος του δανείου θα τσιμεντωθεί σε έργα λεγόμενης ανάπτυξης άλλα όχι παραγωγής και μέσω των ομολόγων θα διπλασιαστεί το χρέος προς το λαό που σημαίνει πως θα διπλασιαστεί και η ορμή της φορολογικής βίας. Οπότε σε κάποια στιγμή τα ομόλογα αυτά θα καταλήξουν στους ξένους τραπεζίτες που μέσα από νέα μνημόνια θα τα εξαργυρώσουν από τον πλούτο της Κύπρου και τον μόχθο του λαού.
Υπόψιν ότι η καταλήστευση του εθνικού πλούτου δεν θα αφορά μόνο το φυσικό αέριο , το οποίο θα μας υποχρεώσουν να το μοιραστούμε με το κατοχικό μόρφωμα, αλλά θα θέσουν υπό τον έλεγχο τους λιμάνια , αεροδρόμια , δρόμους , κρατικές γαίες , πολιτισμικά μνημεία κλπ.
Δυστυχώς όμως , όπως δείχνουν τα πράγματα , ο λαός μας τότε μόνο θα καταλάβει τι σημαίνει τρόικα και μνημόνιο και ανακεφαλαιοποίηση των τοξικών τραπεζών.
Και ενώ η Κύπρος θα βυθίζεται στη λάσπη της φτώχειας και της δουλείας , το κατοχικό μόρφωμα θα αναβαθμίζεται τόσο από την συνεκμετάλλευση όσο και από την έμπρακτη υποστήριξη της Ε.Ε και της Τουρκίας. .
Όταν ο κυπριακός ελληνισμός θα εγκαταλείπει την Κύπρο για να βρει ένα κομμάτι ψωμί το κατοχικό μόρφωμα θα κατεβάζει στη Κύπρο άλλες πεντακόσιες χιλιάδες εποίκους που θα εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Κύπρο που δεν θα έχει “ παιδιά πολέμου επάνω της ” όπως λέει και ο Έζρα Πάουντ , για να την υπερασπιστούν.
Έλληνες , εγκαταλείψτε την αναποφασιστικότητα και την αδιαφορία. Η πατρίδα χάνεται. Δώστε δύναμη στην εθνικοκοινωνική αντίσταση που εκφράζει η υποψηφιότητα του Λουκά Σταύρου. Μπορούμε να σταματήσουμε την πορεία της καταστροφής και να χαράξουμε μια νέα πορεία μέσα από την εμπέδωση της λαϊκής κυριαρχίας και την ανόρθωση του εθνικού φρονήματος.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.