Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Λουκάς Σταύρου : Μπορούμε να εξέλθουμε της κρίσης χωρίς υποταγή στη τρόικα

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα και το επιτελείο στήριξης της υποψηφιότητος του Λουκά Σταύρου τάχθηκε ευθύς εξ αρχής κατά της τρόικας και του μνημονίου.
Συνεπώς δεν θα κρίνουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης Χριστόφια προς την τρόικα , αν είναι καλές ή κακές ή να προτείνουμε καλύτερες. Η σχέση που ανοίγει αυτή η κυβέρνηση με την τρόικα είναι η αρχή της καταστροφής της Κύπρου. Μια σχέση που υποστηρίζεται και απαιτείται από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.
Θέση δική μας είναι πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αισίως τη κρίση αν προβούμε στις ακόλουθες ενέργειες.
Πρώτο : να αφήσουμε τις τοξικές τράπεζες να καταρρεύσουν και να κατασχεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία για να πληρωθούν οι καταθέτες . Δεν έχει καμία υποχρέωση ο λαός να στηρίξει τα τυχοδιωκτικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζιτών.
Δεύτερο : να κοινωνικοποιηθούν οι λεγόμενοι κερδοφόροι οργανισμοί όπως η ΑΗΚ και η ΣΥΤΑ . Να ασκηθεί κοινωνικός έλεγχος μέσα από ένα ελεγκτικό μηχανισμό που θα προέρχεται πυραμιδωτά από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και να μετατραπούν σε μη κερδοσκοπικούς κοινωνικούς οργανισμούς. Τούτο σημαίνει πως το κόστος στον καταναλωτή θα μειωθεί άμεσα και θεαματικά με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος της κοινωνικής παραγωγής . ( Οι κερδοσκοπικοί ημικρατικοί οργανισμοί είναι ληστρικοί αντιλαϊκοί μηχανισμοί)
τρίτο : να κοπούν τα προνόμια , οι υψηλοί μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και να μειωθεί στο ελάχιστο η γραφειοκρατία . Να καταργηθεί η ανισοτική ΑΤΑ και το εφάπαξ .Ίσα δικαιώματα προς όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Τέταρτο : να θεσμισθεί κρατική τράπεζα αναπτύξεως που θα βοηθήσει την παραγωγή και θα την προστατεύσει από την κερδοσκοπική και τοκογλυφική μανία των ιδιωτικών τραπεζών.

Αν γίνουν αυτές οι στρατηγικές κινήσεις , το όφελος για την ιδιωτική οικονομία και την παραγωγική βάση της κοινωνίας θα είναι τεράστιο. Θα μειωθεί το κόστος παραγωγής , θα μειωθούν οι φόροι , θα πέσουν οι τιμές των παραγομένων προϊόντων άμεσης ανάγκης , θα ανοίξουν θέσεις εργασίας , θα αναβαθμιστεί η ζωή των λαϊκών τάξεων , θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και ευημερίας .
Αυτό το κόσμο της δημιουργίας , της ισοπολιτείας , της ισονομίας και δικαιοσύνης υπόσχεται η εθνικοκοινωνική πρόταση μας.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.