Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η θανάσιμη αλλοίωση του άριου ψυχισμού

Κάποτε στην Αρία ψυχή κυριαρχούσε η αγάπη της ζωής αυτής που αντέτασσε στο γεγονός του θανάτου την επιθυμία της ανακύκλησης , της επανόδου της ψυχής στη ζωή αυτή , της ηδονής και του αγώνα.
Η Αρία ψυχή άρχισε να πεθαίνει από την στιγμή που δέχθηκε την “άλλη ζωή” και αντικατέστησε την επιθυμία της επιστροφής με την επιθυμία της μετάβασης σε αυτή την “άλλη ζωή”.
Πηγή αυτής της επίθεσης θανάτου που δέχθηκε η αρία ψυχή και πνευματικότητα είναι η αρχαία Αίγυπτος.
Εκεί εδράζεται το κέντρο του αιωνίου σκότους που ήθελε το σώμα να συντηρείται για να μεταβεί αυτούσιο στην άλλη κατάσταση , στην “άλλη ζωή”.
Αυτή η ιδέα πέρασε στους Εβραίους και διαδόθηκε μέσα από άλλα σχήματα , σε όλο τον άριο πολιτισμό.
Ένα από τα θεμελιώδη προβλήματα της νέας ελληνικής φιλοσοφίας είναι πως να επιστρέψουμε στη πηγαία αγάπη της ζωής και να αποτάξουμε την επιθυμία της φυγής.
Η ενασχόληση με τα περιφερειακά προβλήματα της φιλοσοφίας δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν αντιμετωπίσουμε την θανάσιμη αλλοίωση του άριου ψυχισμού .
Μια ρωμαλέα εναντίωση στον αιγυπτό-εβραϊσμό και τα παρακλάδια του ως ιδεολογικών ρευμάτων θανάτου , θα εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο πολιτισμού και θα ανοίξει το δρόμο στην νέα ηγεμονία της αρίας ψυχής.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.