Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η νέο-οθωμανική πρόταση του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Στις προγραμματικές θέσεις της υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου που συναποφασίσθηκαν από το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και τις συνιστώσες εθνικιστικές ομάδες αναφέρονται τα ακόλουθα.
ΑΟΖ -ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ :
1. Λαϊκή συμμετοχή στις επενδυτικές διαδικασίες και στην συνολική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου υπό την εποπτεία του κράτους.
2. Κατεύθυνση αγωγού μέσω Ελλάδος προς Ευρώπη ώστε να αντληθούν όλα τα γεωπολιτικά οφέλη του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
3. Ενιαία ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου.
4. Επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας .

Η πρώτη πρόταση συνδέεται με τις θέσεις μας στην οικονομία και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και συγκεκριμένα με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και την δημιουργία μιας κρατικής τράπεζας που θα στηρίξει άμεσα την παραγωγή χωρίς την διαμεσολάβηση του ληστρικού ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να συνεργασθούν ονομαστικά ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια μαζί με συναθροισμένα κεφάλαια των τοπικών αυτοδιοικήσεων με τα κεφάλια της κρατικής τράπεζας , ώστε να περάσει στην κοινωνία το όφελος της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και να μην επιβαρυνθεί ο λαός από διάφορες “εταιρείες” σκοτεινών και ολιγαρχικών συμφερόντων που θα αναλάμβαναν την δημιουργία του δικτύου διοχέτευσης του αερίου και άλλων υποδομών.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στην ενίσχυση και αξιοποίηση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδος που στα πλαίσια του ενιαίου στρατού και της ενιαίας ΑΟΖ θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα του μείζονος ελληνισμού και θα καταστήσουν τα δύο κράτη του ελληνισμού , με την αρραγή ενότητα τους , συνδετική δύναμη ανάμεσα στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Η τρίτη θέση ενισχύει την δεύτερη και ενδυναμώνει την πρόταση μας για στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα.

Η τέταρτη θέση στρέφεται κατά της επανάπαυσης και της αποκλειστικής εξάρτησης από το φυσικό αέριο που δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο μέλλον που ενδέχεται να καταστήσουν ασύμφορη την εξόρυξη του. Πρέπει ως εκ τούτου προνοούντες τα χειρότερα να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να ξοδέψουμε στην έρευνα και τη γνώση αυτού του ζητήματος.

Οι τέσσερις αυτές προτάσεις ενισχύουν την εθνική αυτοδυναμία και αυτονομία και απεξαρτούν το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου από τον ραγιαδισμό και τις υποχωρήσεις των ενδοτικών και προδοτών του Ζυριχικού κατεστημένου. Εδραιώνουν συνακόλουθα μια επιθετική στρατηγική διεκδίκησης της κατεχόμενης πατρίδος που αναπτύσσουμε στις προτάσεις μας που αφορούν το εθνικό θέμα.

Τι γίνεται τώρα αν εισακουστούν και πραγματοποιηθούν οι προτάσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου που όπως φαίνεται αποτελεί τον προπαγανδιστικό προπομπό του προδοτικού πολιτικού κατεστημένου , προτάσεις που συνδέουν την “επίλυση” του κυπριακού με την διέλευση του αγωγού του φυσικού αερίου από την Τουρκία ;

Στην ουσία αναιρούν την γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος και την παρακάμπτουν.
Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται άξονας πολλαπλών συμφερόντων μεταξύ Ευρώπης – Τουρκίας και Μεσανατολικο-αφρικανικού χώρου που με την σειρά του θα ασκήσει τρομερές πιέσεις στην Ελλάδα , τόσο στη Θράκη όσο και στο Αιγαίο σε συνθήκες οικονομικής εγκατάλειψης .
Η πρόταση αυτή αν υλοποιηθεί θα καταστήσει την Ελλάδα οικονομικό και φυλετικό σκουπιδότοπο που μέσα από εδαφική συρρίκνωση θα καταλήξει σε προτεκτοράτο της Τουρκίας .
Εννοείται πως η Κύπρος , μέσα από την πρόταση του μειοδότη ρασοφόρου και των πολιτικών που θα αναλάβουν την πραγμάτωση της , θα γίνει άμεσα επαρχία της Τουρκίας.
Η πρόταση του αρχιεπισκόπου , που ακούγεται και από πολιτικούς προδότες , είναι πρόταση υποταγής στον νέο-οθωμανισμό που θα αφανίσει το ελληνικό έθνος.
Αίσχος προδότες.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος πρόεδρος της κυπριακής “δημοκρατίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.