Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Που πορεύεται το ενδοτικό κατεστημένο ;

Το σκηνικό της υποχώρησης σε όλα τα θέματα έχει στηθεί.
Η υπογραφή του μνημονίου έχει τεθεί ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.
Η αίτηση για ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη θα επαυξήσει ακόμα περισσότερο την εξάρτηση της Κύπρου από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Η επέκταση της κυριαρχίας του Ισραήλ θα συντελεσθεί μέσα από την διαδικασία της λεγόμενης “εμβάθυνσης” των σχέσεων μας με αυτό.
Η διασύνδεση εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με την συνεκμετάλλευση με τους τούρκους θα επιδιωχθεί άμεσα μέσα από έμπρακτες υποχωρήσεις στη γραμμή της προδοτικής γραμμής της εμπράγματης λύσης που άρχισε με την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
Σε αυτή τη προοπτική ο νέος πρόεδρος έχει πετύχει την συνέργεια ΔΗΣΥ , ΔΗΚΟ , ΕΥΡΩΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (υπερασπιστών του νερόφιδου και των σκαθαριών) οι οποίοι θα συμμετέχουν και στη νέα κυβέρνηση ενώ έχει διασφαλίσει την θετική γνώμη της ΕΔΕΚ ( το κόμμα αυτό πάντοτε αποτελούσε υποστύλωμα του Ζυριχικού εκτρώματος ενώ ταυτόχρονα το έπαιζε και αντιπολίτευση).

Παράλληλα στήνεται και ένα άλλο σκηνικό που θα απασχολήσει τους “εθνικόφρονες” ώστε να κάνουν πως δεν βλέπουν τις καταστροφικές υποχωρήσεις. Σε αυτό το σκηνικό θα ανέβει η παράσταση των ποινικών ευθυνών Χριστόφια για την υπόθεση του Μαρί.
Εμείς είχαμε θέση από τη πρώτη στιγμή πάνω στο ζήτημα και την επαναλαμβάνουμε. Αν είναι να αναζητηθούν ποινικές ή άλλες ευθύνες για το έγκλημα στο Μαρί δεν μπορεί να αποκλεισθεί και η ευθύνη της επιτροπής άμυνας της βουλής αλλά και των κομματικών ηγεσιών που δεν ζήτησαν διευκρινήσεις και επιβεβαιώσεις για την ασφάλεια των εμπορευματοκιβωτίων στο συγκεκριμένο χώρο όπου ετέθησαν. Συνεπώς είναι όλο το σύστημα ένοχο και όχι ένα μέρος αυτού.
Εν αναμονή αυτών των εξελίξεων απαιτείται πρώτα από όλα επαγρύπνηση και συνεχής παρακολούθηση των κινήσεων του ενδοτικού κατεστημένου.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.