Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κάτω το απεχθές και κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης

Αναφορικά με τον διορισμό υποδιοικητού στη κεντρική τράπεζα εκ μέρους της κυβέρνησης Χριστόφια , το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και οι εθνικιστικές συνιστώσες που στηρίζουν την υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου , επικροτούν την κίνηση του προέδρου της δημοκρατίας.
Θεωρούμε πως είναι άμεση ανάγκη να ριφθεί στα σκουπίδια το κατακτητικό και απεχθές σύνταγμα της Ζυρίχης , το οποίο επικαλείται σύσσωμη η αντιπολίτευση ( δες εδώ και εδώ ) , και να αντικατασταθεί επιτέλους από το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας , στη βάση της κατάργησης της δικοινοτηκότητος και της ποσοστοτικής συμμετοχής στη παραγόμενη από το λαό εξουσία και στη κρατική διοίκηση.
Είναι ντροπή και αίσχος η επίκληση του Ζυριχικού συντάγματος ύστερα από όσα διέπραξαν οι “τουρκοκύπριοι” εις βάρος της Κύπρου σε συνεργασία με τον τουρκικό επεκτατισμό.
Θεωρούμε επίσης πως είναι αδιανόητο , η κεντρική τράπεζα να μην ελέγχεται από το κράτος και την εκλεγμένη από το λαό , εξουσία.
Θέλουν μέσα από την λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή να μην ασκεί καμία εξουσία ο λαός στο τραπεζικό και χρηματικό σύστημα αλλά να βρίσκεται στα χέρια της εκκλησιαστικό-ιδιωτικής πλουτοκρατίας και του ιδιωτικού τραπεζικού ληστρικού συστήματος.
Να τονίσουμε βέβαια ότι οι περιφερειακές παρεμβάσεις δεν σώζουν την κατάσταση . Χρειάζεται ριζική αλλαγή .
Άμεση κατάργηση του απεχθούς συντάγματος και θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος.
Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Κρατική αναπτυξιακή τράπεζα.
Άρση της κρατικής υποστήριξης στο ιδιωτικό ληστρικό τραπεζικό σύστημα.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
και εθνικιστικές συνιστώσες

 υστερόγραφο: Αφού κύριε Λιλλήκα υποστηρίζεις την μηδενική βάση τότε γιατί σχίζεις τα ιμάτια σου για το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που όρισε βιαίως ως "τουρκοκυπριακή κοινότητα" την μουσουλμανική μειονότητα την οποία εσείς επί κυβερνήσεως Τάσσου Παπαδόπουλου ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου αναβαθμίσατε σε "τουρκοκυπριακό λαό" μέσα από την εσχάτη προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.