Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Κύπρος στα αδιέξοδα του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού

Το ΕΔΗΚ και οι εθνικιστικές συνιστώσες που στήριξαν την υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου στις προεδρικές εκλογές της κυπριακής Δημοκρατίας , ήταν η μοναδική φωνή κατά του μνημονίου αλλά και κατά της ευρωζώνης , με συγκεκριμένες προτάσεις αναδιοργάνωσης της εθνικής οικονομίας.
Τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν κάποιοι πως το μνημόνιο είναι θάνατος , όμως δεν προχώρησαν ακόμα και στο επόμενο στάδιο που θα τους κάνει να εννοήσουν πως λύση χωρίς μνημόνιο αλλά εντός της ευρωζώνης δηλαδή με ξένο κατοχικό νόμισμα δεν μπορεί να υπάρξει.
Το ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι αλληλένδετο με την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ αλλά και με ανατροπή του ισχύοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση του χρηματοπιστωτικού τομέα με το να κάτσουν κάποιοι στο σκαμνί για εγκλήματα που ενδεχομένως να έχουν διαπράξει.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως λειτουργεί σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής αυθαιρεσίας μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο που του παρέχει ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός είναι η αιτία όλων των προβλημάτων .
Αν δεν απαλλαχτούμε από το ληστρικό χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και τα πολιτικό-ιδεολογικά υποστυλώματα του δεν θα υπάρξει θεραπεία , καλυτέρευση των οικονομικών πραγμάτων και άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Για να γίνουν αυτές οι αναγκαίες αλλαγές απαιτείται εθνικοκοινωνική πολιτική παρέμβαση. Πράγμα δύσκολο , διότι ο λαός ευρίσκεται στα σκοτάδια ένεκεν της παιδείας του και ο εθνικισμός σε Ελλάδα και Κύπρο καπελώθηκε από ακροδεξιές αντιλήψεις και έγινε εργαλείο του συστήματος.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η δική μας πρόταση δεν είχε απήχηση στο λαό.
Οπότε θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος του συστήματος με ψευτολύσεις που θα τις αποδέχεται ο χειραγωγημένος λαός με αλαλαγμούς και υποκλίσεις στους αφεντάδες του.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.