Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κύπρον, οὗ μ’ ἐθέσπισεν οἰκεῖν Ἀπόλλων

Στις 29 Μαίου ορίστηκε η συνάντηση Ντάουνερ , προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας και αντιπροσώπου των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων , υπό το έντονο ενδιαφέρον των αμερικανών με την παρουσία του χειριστή του κυπριακού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ερικ Ρούμπιν και του βρετανού ομόλογου του στο Φόρειν όφις. .
Εκ των συμφραζομένων φαίνεται ότι στην εν λόγω συνάντηση θα τεθεί το θέμα των μέτρων εμπιστοσύνης προς επανέναρξη των συνομιλιών με κατατεθειμένη στο τραπέζι από την πλευρά της δημοκρατίας τη πρόταση για επιστροφή της περίκλειστης πόλη της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος σε κράτος , όπως είναι το απευθείας εμπόριο των κατεχομένων με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Δεν αποκλείεται επίσης να τεθούν και θέματα διέλευσης του φυσικού αερίου από την Τουρκία στα πλαίσια κοινής συνεργασίας Κύπρου , Ισραήλ , Τουρκίας , που θα περιλαμβάνει και την απαίτηση των κατακτητών για συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.
Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη σέρνει τη πατρίδα στο βούρκο της υποχώρησης , όπου προδιαγράφονται δραματικές εξελίξεις που θα καταστήσουν την Κύπρο επαρχία της Τουρκίας
Από την άλλη η Ελλάδα παρακολουθεί απαθής τα τεκταινόμενα από τον καναπέ όπου απολαμβάνει τα τουρκικά σίριαλ , δηλαδή την πολιτισμική επέκταση του νέο-οθωμανισμού.
Στη Κύπρο η απάθεια του λαού είναι απερίγραπτη διότι ακολουθούν σκυφτοί τις υποδείξεις των κομματαρχών του προδοτικού Ζυριχικού κατεστημένου και των ρασοφόρων ραγιάδων της διοικούσας εκκλησίας.
Φαίνεται πως οι Ρωμιοί δεν ενοχλούνται να ενταχθούν στην νέο-οθωμανική αυτοκρατορία . Αυτό το φαινόμενο που αναβιώνει τον μετα-βυζαντινό ραγιαδισμό αντιμετωπίζεται μόνο με πνευματική επανάσταση και επανελλήνιση.
Η κοσμολογία των εβραίων που πέρασε μέσα από το χριστιανικό εξουσιασμό , πρέπει να απορριφθεί και να τεθεί η εθνική πολιτεία υπό την αρχή της ελληνικής κοσμοαντίληψης της εδραζομένης στην ΑΥΤΟΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ως ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ.
Η απόφαση των ρωμιών να τουρκέψουν θα προσκρούσει στην σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων με προμετωπίδα την ελληνική φιλοσοφία.
Οι Έλληνες είναι παρόντες στη Κύπρο και υψώνουν ξανά σε αυτή τη γη την Απολλώνεια αρχή της ζωής.
Τέυκρος: ... ἐς γῆν ἐναλίαν Κύπρον, οὗ μ’ ἐθέσπισεν
οἰκεῖν Ἀπόλλων, ὄνομα νησιωτικόν
Σαλαμῖνα θέμενον τῆς ἐκεῖ χάριν πάτρας

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.