Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο ήλιος ως νους γενεσιουργός και πηγή φωτός


Ουσία των πάντων είναι η ύλη η αενάως κινούμενη και διαφοροποιητικώς κατά τάξη του Λόγου-Τρόπου ανακυκλούμενη από το εκτατό στο υπέρεκτατο , από το βαρυτικό πεδίο στο αιθερικό παράγουσα συμπεριφορές μακρόπνοες και παροδικές μεταξύ των οποίων είναι και η νόηση στο αιθερικό πεδίο και το βαρυτικό.
Εκ της αιθερικής νοήσεως εκπορεύονται οι κεντρικές ροπές της δημιουργίας που είναι θείες οντότητες που ως δυνάμεις γενεσιουργού νοήσεως και ενεργείας συμμετέχουν στο παιχνίδι του γίγνεσθαι που απειθάρχητο και αχαλίνωτο εκφεύγει κάθε σκοπού μη επιτρέποντας σε κανένα θεό να ασκεί απόλυτη εξουσία πάνω στην ύλη και το γίγνεσθαι αυτής.
Στο βαρυτικό πεδίο υπάρχουν επίσης ταχύτητες που παράγουν συμπεριφορές γενεσιουργού νοήσεως. Μια εξ αυτών είναι ο Ήλιος.
Εκ του γενεσιουργού νοός του Ηλίου συντίθενται και εξακτινώνονται δια του φωτός οι κώδικες της ζωής , αυτό που η επιστήμη αποκαλεί DNA.
Συνεπώς μέσα στην διαφοροποιητική κίνηση που ορίζεται ως εξελικτική διαδικασία των εμβίων όντων , συμμετέχει και ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΝΟΥΣ προσδεχόμενος τις επιδράσεις της ανωτέρας νοήσεως των θείων ροπών εκ του αιθερικού πεδίου.
Ο ήλιος με λίγα λόγια λειτουργεί ως πύλη ανάμεσα στο αιθερικό και το βαρυτικό πεδίο.
Εκ του ηλίου παράγεται επίσης και η χρωική μουσική σε σχέση με τα τέσσερα στοιχεία , της γης , του ύδατος , του αέρος και του πυρός , μουσική που συνιστά προστατευτικό πεδίο της ψυχής και κλίμακα ανόδου στην υψηλή αισθητική συνείδηση της θείας δράσης.
Η γνώση της ηλιακής συμπεριφοράς απαλλάσσει από δυσαρμονικές καταστάσεις και επιτρέπει στην εγγύτατη αυτή παρουσία του θείου να επενεργεί αυξητικά.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.