Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κυπριακή βουλή : Ακριβότερες υπηρεσίες προς τους αιτητές ασύλου

Παραχώρηση κουπονιών αντί χρημάτων προς τους «αιτητές ασύλου και άλλους δικαιούχους ειδικής προστασίας» ψήφισε ομόφωνα η κυπριακή βουλή.
Ωστόσο οι βουλευτές κατά δική τους ομολογία δεν γνωρίζουν αν ο νέος νόμος και η εφαρμογή του θα στοιχίσει λιγότερο από τις προηγούμενες παροχές και εκφράζουν φόβους ότι θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στο κράτος. Ψήφισαν ένα νόμο χωρίς να υπολογίσουν το κόστος της εφαρμογής του και ύστερα διερωτάται ο λαός γιατί φθάσαμε  σε αυτή την οικονομική κατάσταση.
Όμως το πρόβλημα των μεταναστών – λαθρομετανατών δεν αντιμετωπίζεται  με κάποια αίολα μέτρα κατά των αιτητών ασύλου .
Πρέπει να μπει ένα πλαφόν στην είσοδο μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Πρέπει να ελεγχθούν τα σημεία εισόδου λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα.
Πρέπει να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα των κυπρίων εργατών.
Πρέπει να κτυπηθεί αμείλικτα η παράνομη εργασία και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Συνεπώς ας μην επιχαίρουν οι εκλεκτοί των κομματικών μηχανισμών ότι με τον  νόμο των κουπονιών θα λύσουν το μεταναστευτικό – λαθρομεταναστευτικό και θα περιορίσουν όπως διατείνονται την δίκαιη αντίδραση του λαού την οποία ονομάζουν «ρατσισμό».


Θέσεις του ΕΔΗΚ για το λαθρομεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της ανεργίας που προκαλεί η λαθρομετανάστευση και η παράνομη εργασία  που ανακοινώσαμε  στο προεκλογικό πρόγραμμα των προεδρικών :
1. Δήμευση της περιουσίας όσων παρέχουν εργασία και στέγη σε λαθρομετανάστες και άμεση εξορία.
2. Δήμευση περιουσίας σε όσους δίνουν εργασία σε λαθρομετανάστες και μεταβίβαση των επιχειρήσεων τους στους νόμιμους εργάτες αυτής.
3. Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών με έξοδα δικά τους τα οποία θα προκύπτουν από καταναγκαστική εργασία σε τομείς κοινωνικής ωφέλειας.
4. Επιβολή του νόμου κατά των λαθρομεταναστών με την συνδρομή ενόπλου πολιτοφυλακής και κοινού συντονισμού δράσης με την αστυνομία.
5. Δήμευση περιουσιών , διαπόμπευση και καταναγκαστική εργασία σε όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.
6. Έλεγχος των συνόρων και αντιμετώπιση ως εισβολέων των παρανόμως εισερχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και επάνοδος της εμπολέμου καταστάσεως προς τις δυνάμεις κατοχής της Κύπρου προς άμεση ανακοπή της σχεδιασμένης λαθρομετανάστευσης εκ των κατεχομένων.
8. Ένταξη της περιοχής που ελέγχεται από τις αγγλικές βάσεις Δεκελείας στην επικράτεια και τον έλεγχο της κυπριακής δημοκρατίας ώστε να κλείσει οριστικά αυτή η πύλη εισόδου λαθρομεταναστών υπό την ανοχή των Βρετανών κατακτητών.( Εννοείται πως η πράξη αυτή θα συνοδευτεί με καταγγελία των βρεττανών στην Ε.Ε., για υπονόμευση της ασφάλειας της κυπριακής δημοκρατίας και άρνηση σεβασμού του κεκτημένου της Σένγκεν).
9. Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για οριοθέτηση μεταναστών από χώρες αυτής λόγω του προβλήματος κατοχής που αντιμετωπίζει η Κύπρος.


Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.