Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΟΔΙΆΘΕΣΗ : η ορθή γραμμή στο κυπριακό




Η μόνη ορθή και εθνική γραμμή στο κυπριακό είναι η γραμμή της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ που υποστηρίχθηκε από το Ε.ΔΗ.Κ. και κατατέθηκε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές από τον υποψήφιο Λουκά Σταύρου.
Πάνω σε αυτή τη βάση μπορούμε να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα που μας επέβαλε το κατακτητικό απεχθές σύνταγμα της Ζυρίχης και να διεκδικήσουμε μια πραγματική δημοκρατία που θα εδράζεται σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα χωρίς την διαιρετική λογική των κοινοτήτων σύμφωνα με τα θρησκευτικά νομιζόμενα εκάστης.
Μια πραγματική δημοκρατία που θα αναδεικνύει την αρχή του πολίτη σε μια πολιτεία ισονομίας και ισηγορίας . Σε αυτή τη δημοκρατία του ενιαίου εκλογικού σώματος κάθε πολίτης θα έχει μια ψήφο και δεν θα υπάρχουν ποσοστοτικές συμμετοχές στην όποια εξουσία ή διοίκηση σύμφωνα με την βία του κοινοτικού διαχωρισμού που μας επέβαλε η Ζυρίχη.
Εμείς οι εθνοκοκοινωνιστές θέλουμε μια πολιτεία που η εξουσία θα περάσει από τα χέρια της ολιγαρχίας στις παραγωγικές ενώσεις του λαού και στις τοπικές κοινότητες όπως αυτές είναι διαρρυθμισμένες στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτή η πολιτεία θα ενώσει πραγματικά το λαό και την οικονομία .
Όσο για αυτούς που εμφανίζονται ως πατριώτες και εθνικιστές  διεκδικώντας δήθεν επανατοποθέτηση του κυπριακού στη βάση της εισβολής και κατοχής απλά παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας και των άγγλων επικυρίαρχων του νησιού.
Αντί να κτυπήσουν το κακό στη ρίζα του , κόβουν κάποια κλαδιά του . Όμως με αυτό το κλάδεμα το δέντρο της σκλαβιάς περισσότερο δυναμώνει και ριζώνει βαθύτερα στη γη μας.

Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.