Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ. : Να εισαχθεί το μάθημα της ελληνικής κοσμολογίας

Πολύς λόγος γίνεται στην Ελλάδα περί του μαθήματος των θρησκευτικών στη μέση εκπαίδευση. Η αριστερά υποστηρίζει πως πρέπει να μετατραπεί το μάθημα από κατήχηση σε θρησκειολογία .
Η άποψη μου είναι πως είτε μείνει ως έχει το μάθημα είτε μετατραπεί σε θρησκειολογία σε τίποτα δεν θα ωφελήσει την πνευματική κατάσταση του έθνους .
Το ζητούμενο για εμάς τους Έλληνες εθνικοκοινωνιστές είναι να εισαχθεί στη παιδεία το μάθημα της ελληνικής κοσμολογίας στην εξελικτική της πορεία από τους ορφικούς ύμνους στον Ησίοδο στους προσωκρατικούς μέχρι και τον Γεώργιο Πλήθωνα Γεμιστό.
Έτσι παράλληλα με την εβραϊκή κοσμολογία – εσχατολογία θα τεθεί ο πνευματικός τρόπος των Ελλήνων και από εκεί και πέρα ας διαμορφώσει ο μαθητής την γνώμη του περί των κοσμολογικών πραγμάτων .
Ως υπερασπιστής της επανελλήνισης που αποτελεί θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που κατατέθηκε στο προεκλογικό αγώνα των προεδρικών εκλογών ( εδώ ) και  ( εδώ )  , θεωρώ πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει η καθύβριση της ελληνικής κοσμολογίας και θεολογίας και να τεθεί μέσα στο πεδίο της σπουδαστικής έρευνας .
Διότι θεωρώ πως η μετατροπή του κατηχητικού μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία δεν θα συμπεριλάβει την ελληνική κοσμοθέαση και θεολογία αλλά θα εξακολουθήσει να την υποβιβάζει σε δαιμονική εκδήλωση με τα συναφή υβρεολόγια.
Αν θέλουμε να είμαστε Έλληνες πρέπει πρώτα να μάθουμε πως σκέφτονταν οι πατέρες μας για τον κόσμο και την ζωή και την πολιτεία και την ιερότητα , διαφορετικά θα παραμείνουμε Ρωμιοί υπό την σκιά της εβραϊκής κοσμολογίας την οποία προσωπικά απορρίπτω ως ανάρμοστη στην ανθρώπινη ελευθερία του νοείν και λέγειν.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.