Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τα συστημικά αίτια της κρίσης


Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και τη Κύπρο απεκάλυψε τις αδυναμίες του συστήματος σε όλες τις πτυχές του. , αδυναμίες που καταγράφονται και ως αιτίες της κρίσης.
Οι κυριότερες εξ αυτών είναι :
η κομματοκρατία ή κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός . Εξ αυτού απορρέει η αναξιοκρατία , το ρουσφέτι , η διόγκωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα , ή στήριξη της ολιγαρχίας μέσα συγκινονούντα δοχεία διαφθοράς με τις κομματικές συμμορίες κλπ.

Η τραπεζοκρατία ως σχέση διεφθαρμένων κινήτρων μεταξύ των τραπεζών και του κράτους που για την στήριξη του υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα των ανεξέλεγκτων δαπανών υπέρ των ολίγων και των κομμάτων υπεραυξήθηκε η φορολογία πάνω στα παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας . Παράλληλα η σχέση κράτους και τραπεζών αποστέγνωσε την παραγωγική βάση από κεφάλαια που στη καλύτερη περίπτωση παρέχονταν με δυσβάστακτους τόκους που καθιστούσαν την εθνική παραγωγή εκ προοιμίου μη ανταγωνιστική.

Κομματοκρατία και τραπεζοκρατία σε συνδυασμό με τον παρατεινόμενο σκοταδιστικό βυζαντινισμό μέσα από τη σχέση κράτους και εκκλησίας , οι ακαταβαράθρωσαν τη παιδεία που με την σειρά της σχετίζεται με την διάλυση της παραγωγικότητας .

Με λίγα λόγια , η κομματοκρατία , η τραπεζοκρατία και η βυζαντινοκρατία οδήγησαν το έθνος σε αυτή τη τραγική κατάσταση που κορυφώνεται στη παράδωση της Κύπρου και της Ελλάδος στη τρόικα.
Από αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να γεννηθεί καμιά ελπίδα. Η κατοχή των ξένων τοκογλύφων , της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επεκταθεί και εμβαθυνθεί σε τέτοιο σημείο που το έθνος θα χάσει για πάντα την ταυτότητα του , την εθνικοφυλετική και την πνευματική.
Αν σε λίγα χρόνια εισέλθει και η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα τουρκικά στίφη προστεθούν στα εκατομμύρια μεταναστών από την Αφρική και την Ασία , τότε όχι μόνο τα κράτη μας θα εξαφανιστούν αλλά και το έθνος ως ιδιαίτερη φυλετικο-πνευματική οντότητα.
Για να υπάρξει ελπίδα ανάσχεσης της καταστροφικής εξελίξεως απαιτείται πρώτα από όλα συνειδητοποίηση του κινδύνου και οργανωμένη αντίσταση εναντίον όλων εκείνων των αιτιών της εθνικής καταστροφής .
Πολεμούμε τον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό ή την αστική δημοκρατία
πολεμούμε την τραπεζοκρατία .
Πολεμούμε την βυζαντινοκρατία .
Πολεμούμε την τρόικα , την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Η κρίση που περνά σήμερα το έθνος μπορεί να ιδωθεί και διαφορετικά . Ως το τέλος μιας περιόδου εθνικής αλλοτρίωσης που όσο πιο οδυνηρό είναι τόσο πιο ισχυρό θα ανατείλει το νέο ελληνικό πνεύμα και το νέο κράτος των πανελλήνων.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.