Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πορεία προς την “Λύση” μέσω αναγνωρισμένης διχοτόμησης


Από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της κατοχής Έρογλου αλλά και των αμερικανών , φαίνεται πως δρομολογείται διαδικασία εφαρμογής της πρότασης Χριστόφια-Αναστασιάδη για άνοιγμα της Αμμοχώστου με κοινή διαχείριση , με ανταλλάγματα το άνοιγμα κεφαλαίων ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. , το άμεσο εμπόριο κατεχομένων και Ε.Ε. , χωρίς να αποκλείεται η μετατροπή του παράνομου αερολιμένα της Τύμπου σε διεθνή αερολιμένα.
Επίσης διαγράφεται από τα συμφραζόμενα πως θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το θέμα της συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτά τα λεγόμενα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ( ΜΟΕ ) θα τεθούν πριν από την τελική συμφωνία “λύσης”.
Τούτο σημαίνει πως η αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος και η μετάβαση από την κατοχική διχοτόμηση στην αναγνωρισμένη διχοτόμηση θα τεθεί ως προϋπόθεση για την “λύση” .
Το πέρασμα από την κατοχική στην αναγνωρισμένη διχοτόμηση δεν σημαίνει πως κατ' ανάγκη θα οδηγήσει σε “λύση”. Ειδικά αν η Τουρκία κατορθώσει να βάλει χέρι στην κυπριακή ΑΟΖ και να πετύχει την συνεκμετάλλευση της και την διέλευση του αγωγού από την Τουρκία.
Το βέβαιο είναι πως με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης το κατοχικό μόρφωμα θα βγει κερδισμένο Στην ουσία θα αναγνωριστεί η κρατική του οντότητα . Οπότε οι απαιτήσεις στο τραπέζι των συνομιλιών θα είναι περισσότερες και ιταμότερες των τωρινών. 
Στο μεταξύ διάφοροι “πατριώτες” που επωφελήθηκαν από την παράταση της κατοχής επί 40 χρόνια και αναβάθμισαν με τα έργα τους το κατοχικό μόρφωμα , δεν θα διστάσουν να θεωρήσουν ικανοποιητική τη “λύση” των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να μπουν ξανά σε μια διαδικασία ατέρμονων συζητήσεων που θα δικαιολογούν την εξουσία τους πάνω στην διχοτομημένη πατρίδα μας για άλλα χίλια χρόνια.
Συνεπώς ανοίγονται δύο προοπτικές . Η μια είναι η αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος που θα την ακολουθήσει ένα νέο στάτους κβο και η άλλη είναι η μετάβαση , ύστερα από την αναβάθμιση , σε μια λύση συνομοσπονδίας.
Δεν πρέπει να αποκλείσουμε βέβαια την κατάθεση μιας λύσης κατόπιν της αναβάθμισης της κατοχής , την οποία θα αρνηθεί ο λαός με σκοπό να παγιωθεί το νέο στάτους κβό.
Στο μπορντέλο της υποχώρησης και του ραγιαδισμού όλα τα σενάρια είναι δυνατά. Από αχρείους και προδότες τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει.
Η μόνη λύση είναι να καταλάβουν οι Έλληνες εξ Ελλάδος ότι η Ελλάδα έχει δικαιώματα στον εθνικό χώρο της Κύπρου και να τα διεκδικήσουν . Εμείς οι εθνικιστές θα είμαστε μαζί τους. Για να καθαρίσουμε τη γη μας από το σίχαμα των προδοτών και των κατακτητών.
Νέοι της μητέρας πατρίδος ξυπνάτε . Σώστε την Κύπρο και η Κύπρος θα σώσει το έθνος όπως έλεγε κάποτε ο Ίων Δραγούμης για την σκλαβωμένη Μακεδονία. 
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. 

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό΄Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.