Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τιμή και δόξα στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη


Ο αγώνας εκείνος απετέλεσε την συνέχεια του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 όπου το 97 % του λαού ψήφισε ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
Από τον αγώνα της ΕΟΚΑ έγινε αποδεχτό το αίτημα του λαού μας για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
Το δικαίωμα της δημιουργίας κράτους δεν αναιρούσε το σκοπό της Ενώσεως , διότι πάλι ο λαός μέσω της κρατικής του υπόστασης θα μπορούσε να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ενώσεως με την Ελλάδα.

Το πρόβλημα όμως τέθηκε με την επιβολή του κατακτητικού συντάγματος από τους άγγλους κατακτητές , τους τούρκους και τους ελλαδίτες πολιτικούς ως και την πολιτική ηγεσία της ΕΟΚΑ που ενήργησε άνευ της συναινέσεως του στρατιωτικού αρχηγού της.
Το κατακτητικό σύνταγμα απεμπόλιζε το δικαίωμα της αυτοθέσμισης που περιλαμβάνει την παραγωγή του συντάγματος από τον ίδιο τον λαό καθώς και της αυτοδιάθεσης .
Όμως η πράξη αυτή της καταπάτησης του δικαιώματος της αυτοθέσμισης δεν αναιρεί την υπόσταση του κράτους .
Θέλω να πω πως το κράτος δεν γεννήθηκε στους διαδρόμους της Ζυρίχης αλλά αναδύθηκε μέσα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ , μέσα από το αίμα των ηρώων , μέσα από το κελί της αγχόνης , μέσα από τα φυλακισμένα μνήματα .
Το κυπριακό κράτος οφείλει την υπόσταση του στους ήρωες και το σύνταγμα του στους προδότες και τους κατακτητές.
Αυτά τα δύο πρέπει να τα ξεχωρίσουμε και να καταλάβουμε πως δεν έχουμε καμία υποχρέωση σεβασμού στο σύνταγμα της Ζυρίχης και στους προδότες που το υπερασπίζονται και που θέλουν μάλιστα να το μετεξελίξουν σε ένα νέο κατακτητικό σύνταγμα που θα συνεταιρίζεται τα συμφέροντα της ντόπιας ληστρικής ολιγαρχίας με εκείνα των τούρκων και άγγλων κατακτητών.
Την κυπριακό κράτος δεν το έφερε ο Μούσκος από την Ζυρίχη και το Λονδίνο όπου παρίστανε τον εθνάρχη και υπόγραφε τις κατάπτυστες εκείνες συμφωνίες .
Το κυπριακό κράτος είναι βγαλμένο απο τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά και έχουμε χρέος να το προστατεύσουμε και να πετάξουμε στα σκουπίδια το βδέλυγμα του κατακτητικού συντάγματος ασκώντας το αναφαίρετο δίκαιο των ελεύθερων ανθρώπων , το δίκαιο της αυτοθέσμισης και της αυτοδιάθεσης.
Φωτιά και τσεκούρι στους προδότες , τους τουρκοπροσκυνημένους της “επανένωσης” και του τουρκοσυνεταιρισμού που σε τίποτα δεν διαφέρουν από τους κουκουλοφόρους καταδότες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Τιμή και δόξα στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη . Αυτού τον ανηφορικό δρόμο ας ακολουθήσουμε για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα.
“Θα πάρω μιαν ανηφοριά
θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια
που παν στην λευτεριά.”
Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.