Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η ελληνική διανόηση κατά των ιδεολογημάτων της ρωμιοσύνης

Η αλλαγή της κοινωνικής κατάστασης δεν θα προέλθει από μετατοπίσεις ψηφοφόρων στα διάφορα κομματικά σχήματα του συστήματος , αλλά μέσα από ριζική ανασυγκρότηση της συνείδησης.
Αυτή η θεμελιώδης αλλαγή δεν προκαλείται από τις μάζες αλλά από ξεχωριστές προσωπικότητες που δρουν στο πεδίο της φιλοσοφίας , της επιστήμης και της τέχνης .
Τέτοιες ξεχωριστές προσωπικότητες δεν μπορούν να αναδυθούν από το σύστημα όπως διαμορφώθηκε από την ρωμιοσύνη και τα δογματικά επιστεγάσματα της , αλλά μόνο μέσα από την ανεξάρτητη επαναστατική διανόηση που ενριζώνεται στην αρχαία Ελλάδα και κυρίως στις αρχές της ελληνικής φιλοσοφίας.
Ο αγώνας για επανελλήνιση και επιστροφή στην αρχή της ανθρωποκεντρικής κοσμοθέασης μέσα από ένα πνεύμα σκεπτικισμού και αναθεώρησης της πρώτης φιλοσοφίας , θα ανοίξει νέους ορίζοντες στον ελληνισμό.
Από εκεί και πέρα το γκρέμισμα των στατικών πραγματικοτήτων της ολιγαρχικής τυραννίας θα τεθεί στο πεδίο της ιστορίας ως συμβάν συνεύρεσης του απελευθερωτικού στοχασμού με την λαϊκή βούληση των καταπιεσμένων στρωμάτων της κοινωνίας και συγκεκριμένα των παραγωγικών δυνάμεων που υπόκεινται σκληρή εκμετάλλευση από την πλουτοκρατική ολιγαρχία που είναι πνευματικά συνυφασμένη με τα ιδεολογήματα της ρωμιοσύνης .
Χωρίς το πνευματικό βάθος της φιλοσοφίας καμιά αλλαγή δεν είναι δυνατή.
Το σύστημα πρέπει να κτυπηθεί στις “πνευματικές” του ρίζες . Αυτός ο αγώνας δύναται να εγγυηθεί την αλλαγή της κοινωνικής κατάστασης και την αλλαγή ιστορικής πορείας του ελληνικού έθνους.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.