Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η ενέργεια είναι το κλειδί της λύσης λένε οι σχεδιαστές της


Όταν όλα θα είναι έτοιμα για την εξαγωγή και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και ενδεχομένως του πετρελαίου από την κυπριακή ΑΟΖ , τότε θα μας έρθει πακέτο και η λύση του κυπριακού , σύμφωνα με τα σχέδια των Αμερικανών και των συνεταίρων τους που αποσκοπούν στον στρατηγικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Μέχρι τότε βέβαια το σχέδιο της λύσης θα σφυρηλατείται στα παρασκήνια με την συνεργασία των δύο ολιγαρχιών που διαφεντεύουν την Κύπρο , της “τουρκοκυπριακής” στο βορρά και της “ελληνοκυπριακής” στο νότο.

Το σχέδιο αυτό θα ικανοποιεί πρωτίστως την Τουρκία , διότι όπως δηλώνουν οι Αμερικανοί , αν η τουρκιά μείνει ικανοποιημένη από το θέμα της διευθέτησης του φυσικού αερίου τότε θα δεχθεί να υποχωρήσει σε κάποια περιφερειακά ζητήματα .
Δεν θα υποχωρήσει βέβαια σε θέματα κυριαρχίας των “τουρκοκυπρίων” στο βορρά και συγκυριαρχίας στο νότο , αφού ήδη η διευθέτηση του ζητήματος του φυσικού αερίου θα διασφαλίζει την συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση.
Σε αυτό το πλαίσιο έχουν τεθεί τα πράγματα και οι εξελίξεις. Οι δύο ολιγαρχίες κοιτάζουν πως να ωφεληθούν και πως να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους. Ενώ στο λαό πουλάνε ελπίδες στηριζόμενοι από τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους τρώνε από το σύστημα , δηλαδή τα κόμματα και τα κομματόσκυλα τους καθώς και από το παπαδαριό.
Η αντίσταση που θα μπορούσε να προέλθει από την διαλυμένη παραγωγική βάση του λαού δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και οι αιτίες της ανυπαρξίας της είναι πολλές.
Φαίνεται πως θα προτιμήσουν να ζήσουν ως ραγιάδες , σκυφτοί και πιστοί στις ηγεσίες τους ή να εγκαταλείψουν την Κύπρο , παρά να πολεμήσουν για το δίκαιο και την ελευθερία.
Το σύστημα είναι ριζωμένο στην άγονη , οκνή και σκυφτή ψυχή του λαού.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.