Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δεν μας άφησαν πατρίδα


Μέσα στον πόλεμο της ζωής το ζητούμενο δεν είναι απλά να συντηρηθούμε μέσα στο ψέμα και τις ψευδοκοσμικές μας παραστάσεις που συντηρεί ο εξουσιασμός , αλλά να διαφυλάξουμε την ελευθερία του νοείν και λέγειν και πολύ περισσότερο να πολεμήσουμε για την πραγμάτωση της πολιτείας των ελεύθερων ανθρώπων.
Παντού όμως σφυρηλατούνται μαζικές συλλογικές συνειδήσεις που καλλιεργούν και προάγουν τον υποταγμένο μαζάνθρωπο ασκώντας πολύμορφη βία πάνω στην ελευθερία.
Ο άνθρωπος που οραματίστηκε ο αρχαίος ελληνισμός είναι σήμερα ένα σπάνιο είδος που ζει απομονωμένος και αυτοεξόριστος σε κοινωνίες σκλάβων που ακολουθώντας μια κατιούσα ροπή πορεύονται προς την αποκτήνωση.
Παντού ο καχύποπτος , ιδιοτελής , αρπακτικός και θηριώδης μικράνθρωπος , υψώνει τα τρόπαια της αυθάδειας και της ποταπότητας του. Αυτός είναι ο γλοιώδης τύπος των απόλυτων αληθειών , των δογμάτων , των θρησκειών που αφού τον έμαθαν να εχθρεύεται την ελευθερία στο τέλος τον κατάντησαν σκλάβο μιας ολιγαρχίας που ασκεί το έργο των θαυματοποιών στο σκοτεινό σπήλαιο της αμάθειας και της απαιδευσίας.
Δεν μας άφησαν γη , δεν μας άφησαν πατρίδα να ορθώσουμε απάνω της την πολιτεία των ελεύθερων Ελλήνων .

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.