Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ελληνισμός ως τρόπος

( έργο υπαιθριστικής τοπιογραφίας  του Λουκά Σταύρου , ελαιογραφία 70 Χ 100 εκ. ) 

Ο ελληνισμός είναι τρόπος.
Τρόπος προσέγγισης του πραγματικού ή της φύσης που προϋπάρχει της ανθρώπινης ύπαρξης και την περιέχει και εναρμόνιση του βίου στο πραγματικό.
Ο ελληνισμός ως τρόπος προϋποθέτει την ελευθερία της σκέψης , του λόγου , της δημιουργίας ως και το συνάδον πολιτειακό περιβάλλον που επιτρέπει την ελευθερία .
Ο ελληνισμός ως τρόπος είναι αλληλένδετος με λίγα λόγια με το όραμα και τον αγώνα για μια πολιτεία δημιουργικής ελευθερίας.
Τούτη η φυσική ροπή εκ της ουσίας του ελληνισμού , η ροπή προς δημιουργία πολιτείας ελευθερίας στέκεται πάνω στον διαχωρισμό του ελληνικού από το βαρβαρικό και της προστασίας του κοινού τόπου από αλλότρια διαλυτικά στοιχεία . Αυτό σημαίνει πως ο ελληνισμός ως τρόπος σφυρηλατεί ταυτότητα εθνοφυλετική που πλαισιώνεται από θεσμούς .
Αν αφαιρεθεί από τον ελληνισμό ο τρόπος και υπαχθεί η συνείδηση του σε δογματικά τετελεσμένα τότε δεν μένει τίποτα από τον ελληνισμό παρά μόνο μια πιθηκίζουσα απομίμηση του. Αυτή είναι η κατάσταση που δημιούργησε ο χριστιανισμός. Κατάργησε τον ελληνισμό ως τρόπο ελευθερίας και τον υπέταξε κάτω από μια φαντασιακή παράσταση .
Βέβαια το γεγονός ότι εμείς σήμερα ύστερα από τόσους αιώνες δουλείας μπορούμε να κατανοήσουμε την κατάσταση της αλλοτρίωσης μας , δείχνει από μόνο του πως η φύση , η βιολογική μας ταυτότητα δεν αλλοιώθηκε ολοσχερώς.
Η συνείδηση επιστρέφει και η ελευθερία του νου διώχνει και πάλι τα σκοτάδια. Ο ελληνισμός ως τρόπος ελευθερίας επιστρέφει ενάντια στα δεσμά του , ενάντια στην αιτία της αλλοτρίωσης του , ενάντια στο χριστιανικό φαντασιακό που μας έχει επιβληθεί μέσα από την συμβιωτική σχέση κράτους και εκκλησίας ως η επίσημη κρατική αλήθεια του κόσμου .
Ως εκ τούτου συνιστά συνειδητή εγκληματική παραμόρφωση της ταυτότητας μας , της ελληνικότητας μας , η προσπάθεια του κατεστημένου σκοταδισμού να ταυτίζει τον ελληνισμό με τον χριστιανισμό. Το ένα διώχνει το άλλο όπως ο ήλιος διώχνει το σκοτάδι της νύκτας.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.