Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η Δ.Δ.Ο. θα είναι η θριαμβευτική ολοκλήρωση της εισβολής



Επιχαίρει ο Αναστασιάδηςπου ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζων Μπάιντεν αναφέρθηκε στη συνομιλία τους τρεις φορές στην τουρκική εισβολή.
Όμως η τουρκική εισβολή δεν μπορεί να απομονωθεί και να ιδωθεί χωρίς τα επακόλουθα της , τα νέα δεδομένα που βιαίως επέβαλε στα πλαίσια των πολιτικών στόχων που κατηύθυναν την ενέργεια αυτή.

Η τουρκική εισβολή και η παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο εξυπηρέτησε τους πολιτικούς στόχους της Τουρκίας που ήταν με λίγα λόγια η τουρκοποίηση του κατεχόμενου εδάφους της κυπριακής δημοκρατίας και μέσω αυτής η κατάλυση της κυπριακής δημοκρατίας προς δημιουργία ενός τουρκοσυνεταιριστικού μορφώματος όπου θα δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία να ασκεί επικυριαρχία σε ολόκληρη την Κύπρο.
Η τουρκική εισβολή μετέτρεψε μια θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα σε κυρίαρχη οντότητα , ανατρέποντας κάθε αρχή δικαίου που αφορά στις μειονότητες.
Συνεπώς η τουρκική εισβολή δεν αίρεται με την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων αλλά με την διάλυση συνάμα του μορφώματος που δημιούργησε .
Η διάλυση αυτού του μορφώματος της αδικίας και της βίας αποτελεί προϋπόθεση μιας δίκαιης λύσης του κυπριακού με στόχο μια πραγματική δημοκρατία που εντός της η μουσουλμανική μειονότητα θα απολαμβάνει τα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλες οι μειονότητες στον κόσμο.
Στην περίπτωση που η αποχώρηση του τουρκικού στρατού αφήσει πίσω της τα πολιτικά και άλλα αποτελέσματα της , δηλαδή το μόρφωμα που δημιούργησε , στα πλαίσια μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας θα σημαίνει απλά ότι ο τουρκικός στρατός επιτέλεσε πλήρως τον σκοπό του και αποχωρεί στεφανωμένος και νικητής.
Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα είναι ο πολιτικός θρίαμβος και η πολιτική ολοκλήρωση της βίας της εισβολής. Αυτή η μεταβολή δεν περιέχει ούτε ίχνος δικαίου και ως εκ τούτου θέτει τις προϋποθέσεις μιας πολύμορφης σύγκρουσης με τους κατακτητές , τους προδότες και τους εθελόδουλους τουρκοπροσκυνημένους.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.