Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ε.Δ.Η.Κ.: μήνυμα προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη


Η θέση Ανατασιάδη ότι πρέπει να προηγηθεί η έμπρακτη αναγνώριση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην ΑΟΖ της , εκ μέρους της Τουρκίας , για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πατριωτική.
Όμως αν η θέση αυτή δεν αναπτυχθεί με νέα πρόταση λύσης που να εδράζεται στην πραγματική δημοκρατία , πρόταση η οποία εκπορεύεται από την ουσία της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας , τότε ο πρόεδρος Αναστασιάδης παγιδεύει την Κύπρο σε ένα πολύ επικίνδυνο αδιέξοδο που θα οδηγήσει στην από μηχανής “λύση” της διχοτόμησης.
Η από μηχανής παρέμβαση θα προκύψει βέβαια από το ΝΑΤΟ , από τους Αμερικανούς , από την Ευρωπαϊκή Ένωση , από τους εγγλέζους και λοιπούς.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ως εκφραστής της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας οφείλει να κηρύξει αδιέξοδη την πορεία προς την Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία – πορεία που προέκυψε από την βία της τουρκίας αφενός και την υποχώρηση ενώπιον της αφετέρου – και να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση πραγματικής δημοκρατίας που θα εδράζεται όχι στην “αρχή” των κοινοτήτων που μας επέβαλε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης αλλά στην αρχή του πολίτη και της ισοπολιτείας – ισηγορίας, στα πλαίσια του ενός ενιαίου εκλογικού σώματος και της άρσης κάθε ίχνους τουρκικής και αγγλικής κατοχής.
Αν ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προχωρήσει σε αυτή την γενναία υπεράσπιση της κυριαρχίας μας τότε θα συνεργήσει στο άνοιγμα της λεωφόρου που οδηγεί στην διχοτόμηση.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.