Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ενάντια στο σύστημα


Αυτό που περιγράφουμε ως ΣΥΣΤΗΜΑ με τα επιμέρους στοιχεία του, που είναι η κομματοκρατία , η τραπεζοκρατία , ο κρατισμός , η παπαδοκρατία , η φαυλοκρατία , ο παρασιτισμός, η πολύμορφη ολιγαρχία , η συμβιωτική σχέση του κράτους με ολιγοπώλια και μονοπώλια , αναδύεται μέσα από τον ίδιο τον λαό και ριζώνεται στην συνείδηση και την νοοτροπία του.
Το σύστημα δεν είναι ένα ξένο σώμα που επιβάλλεται στο λαό αλλά ένας τρόπος ύπαρξης του λαού σε κοινωνικό , οικονομικό , πνευματικό και πολιτικό πεδίο.
Οι ρίζες του συστήματος ανιχνεύονται μέσα στη συνείδηση του λαού και εξ αυτής αντλεί την δύναμη του, που του επιτρέπει να θεραπεύει τις πληγές του και να μετεξελίσσεται όπως ένα τέρας που βγάζει καινούρια κεφάλια.
Αν το σύστημα πληγεί στο οικονομικό πεδίο , στηρίζεται από τα υπόλοιπα μέρη του και παράγει νέες προσδοκίες στη λαϊκή συνείδηση που διασφαλίζουν ισχυρή συναίνεση ή περιορισμένη και κατευθυνόμενη αντίδραση.
Συνεπώς όποιος είναι εχθρός αυτού του συστήματος δεν είναι γιατί έχουν πληγεί τα μικροσυμφέροντα του, αλλά γιατί έχει να αντιτάξει σε αυτό μια νέα συνείδηση , μια νέα κοσμοθεωρία. Η σύγκρουση με το σύστημα θεμελιώνεται σε πνευματικά κριτήρια και δεν αποτελεί μια εφήμερη εναντίωση που τείνει στη βελτίωση κάποιων συνθηκών.
Είμαι ενάντια στο σύστημα σημαίνει πρώτα από όλα ότι φέρω μέσα από την δράση μου ένα καινούριο κόσμο που κατά δεοντολογική τάξη επιβάλλεται να επικρατήσει από την ιδέα μέχρι την πράξη της αναθέσμισης της κοινωνίας σε όλα τα μεγέθη της.
Πάνω σε αυτή την αρχή θεωρώ πως το έργο μου “Τρόπος και Είναι– Εισαγωγή στην φιλοσοφία του νεολογικού υλοθεϊσμού” θέτει τα γνωσιολογικά και κοσμολογικά θεμέλια μιας ολοκληρωτικής εναντίωσης στο ισχύον σύστημα.
Η επανάσταση δεν μπορεί να διαχωριστεί απο την προσπάθεια ριζικής ανασυγκρότησης της συνείδησης. 


Λουκάς Σταύρου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.