Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αίσχος στην θεοκρατία της ευρωπαϊκής Σαουδικής Αραβίας ( Ελλάδας)


Η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τον Φίλιππο Λοϊζο (σχετικά με την σατιρική προσέγγιση του Γέροντα ΠαΪσιου - Παστίτσιου) σύμφωνα με το γράμμα του νόμου , δηλαδή σύμφωνα με τις "αλήθειες" της θεοκρατίας που έγιναν θεσμός δικαίου εις βάρος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.
Τα νομιζόμενα της θεοκρατίας δεν μπορούν να επιβάλλονται ως αλήθειες στη κοινωνία δια πυρός και σιδήρου, δηλαδή δια της βίας του νόμου.
Κάθε "αλήθεια" πρέπει να εκτίθεται σε κριτική με όλους τους τρόπους έκφρασης. Η πολιτική κοινωνία πρέπει επιτέλους να διαχωριστεί από τις θρησκείες και τις ψευτοαλήθειες τους.
Θεμέλιο της κοινωνίας πρέπει να είναι η ελευθερία και η ανοικτοσύνη προς την εύρεση της αλήθειας ή ακόμα και προς την εκούσια αποδοχή της πλάνης και ψευδαίσθησης και όχι να είναι μια "αλήθεια" αδιαμφισβήτητη που επιβάλλεται με την βία του κράτους.
Όποιος υπερασπίζεται την ελευθερία οφείλει να στηρίξει τον Φίλιππο Λοίζου και να καταδικάσει την ιερά εξέταση που συντηρεί η απεχθής σχέση εκκλησίας και κράτους στην ευρωπαϊκή Σαουδική Αραβία ( Ελλάδα).
Αίσχος στην θεοκρατία.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.