Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Περί της ύπαρξης των θεών


 Στο βιβλίο μου “Τρόπος και Είναι –Εισαγωγή στη φιλοσοφία του Νεολογικού Υλοθεϊσμού” καταθέτω την νοητική αναγνώριση της ύπαρξης των θεών ως πρωταρχικών οντοτήτων εκ συμμείξεως της αιθερικής ύλης και των κεντρικών ροπών της Νοήσεως.
Την ποιητική πράξη της ονοματοθεσίας των θεών από τους Έλληνες προγόνους μου αναγνωρίζω επίσης ως φαντασιακή παράσταση που μεσολαβεί και συνταιριάζει την αίσθηση και την νοητική ενόραση.
Οι θεοί των Ελλήνων ως εκ τούτου, δεν είναι είδωλα αλλά πύλες που οδηγούν στην κατανόηση της ουσίας της θείας συμμετοχής στην Φύση και την αέναη δημιουργία.
Οι θεοί δεν προσεγγίζονται με την λεγόμενη πίστη αλλά μόνο δια της φιλοσοφούσας και κοσμολογούσας νοήσεως . Εξ αυτής της νοητικής φανέρωσης αντλεί η ποίηση τις μορφές των θεών χωρίς να ταυτίζει το είναι τους με την ανθρωπογενή φαντασιακή παράσταση τους.
Οι θεοί των πατέρων μας απαλλαγμένοι από τα πάθη που τους προσέδωσαν σε μια προσπάθεια ανθρωποποίησης τους που παρακολουθεί την απομάκρυνση από την αρχέγονη εννόηση τους από τους μεγάλους μυθολόγους που κατά τον Πλάτωνα ήσαν φιλόσοφοι και αστρονόμοι , μπορούν σήμερα να οδηγήσουν τον πεπλανημένο άνθρωπο στην κατανόηση της βαθύτερης ουσίας της Φύσης που κρύπτεσθαι φιλεί κατά τον Ηράκλειτο και να τον απαλλάξει από την πνευματική και ψυχική τυραννία και ανοησία του εβραϊκού μονοθεϊσμού και των παραφυάδων του.


Λουκάς Σταύρου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.