Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η φυλακή μας


Η ανάγκη της Ελλάδος να προσφύγει σε υπερδανεισμό οφείλεται κατά μείζονα λόγο σε δομικό λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε ανισόρροπη ανάπτυξη στο βορρά και υπανάπτυξη στο νότο.
Η συσσώρευση του παραγωγικού κεφαλαίου του νότου στις χώρες του βορρά σε συνδυασμό με τα παρασιτικά ολιγαρχικά κράτη του νότου, άνοιξαν την πληγή της ανάγκης δανεισμού που στα πλαίσια της ευρωζώνης ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις βιομηχανικές οικονομίες του βορρά προσθέτοντας σε αυτές την δυνατότητα άσκησης τοκογλυφικής και εν γένει δανειακής πολιτικής στις υφεσιακές οικονομίες του νότου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Συνεπώς το χρέος της Ελλάδος είναι πέρα για πέρα συστημικό αποκύημα για το οποίο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση , η Ευρωζώνη και η ντόπια ολιγαρχία-τραπεζοκρατία.
Ως εκ τούτου ο ελληνικός λαός δικαιούται να κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ντόπιους , Ευρωπαίους και διεθνείς τοκογλύφους και να διεκδικήσει νέο οικονομικό πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που σημαίνει την μετεξέλιξη της ή να εξέλθει από αυτήν.
Η καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει με αριστερίστικες και σοσιαλιστικές υποταγές στο σύστημα αλλά με επαναστατική σύγκρουση με τις καπιταλιστικές δυνάμεις και δομές προσβλέποντας σε εθνικοινωνικές αναδιοργανώσεις της οικονομίας και ανασυγκροτήσεις του πολιτικού προτύπου που να παραχωρούν εξουσία στο λαό και αυτεξούσιο στα έθνη – κράτη.
Η εθνικοκοινωνική Ευρώπη του συνασπισμού των εθνών κρατών της είναι το όραμα μας. Η ευρωπαϊκή ένωση είναι η φυλακή μας.


Λουκάς Σταύρου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.